Mustafa Denizli: Öncelikli hedefimiz bu ligde fark yaratmaktır

Süper Lig'e 18 yıl sonra dönen Altay, ilk hafta maçında Kayserispor'u ağırlayacak. Teknik direktör Mustafa Denizli sezon öncesi basın toplantısı düzenleyip değerlendirmelerde bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Bu kadroyla düşündüğümüz futbolu oynayıp, kendimizi Altay'ın daha evvel benim oynadığım dönemlerde katıldığı Avrupa Kupası maçları vardı, hedef orası. Öncelikli hedefimiz bu ligde fark yaratmaktır" dedi.

Tam 41 sezon Süper Lig tecrübesi olan ve 18 yıldır Süper Lig'e hasret olan Altay'ı geçtiğimiz sezon mutlu sona ulaştıran teknik direktör Mustafa Denizli, öncelikli hedeflerinin ligde fark yaratmak olduğunu söyledi.

Hazırlık maçlarındaki formuyla dikkat çeken İzmir'in Siyah-Beyazlı kulübünün 71 yaşındaki çalıştırıcısı, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. transferlerin önemli bir kısmını bünyelerine kattıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Geç bir araya geldik ama bu süreci iyi değerlendirmek ve en az kayıpla atlatmak mecburiyetindeyiz" dedi.

BAŞLANGIÇLAR HEP ZORDUR

Yaz transfer döneminde şimdiye kadar 7 transfer yapan Altay, 13 isimle yolları ayırdı. Kadroya katılan yeni isimlerin uyum sürecinin uzun sürmeyeceğini gördüğünü aktaran Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun dönem sonra taraftarımızın önüne bir Süper Lig maçıyla çıkıyoruz. Başlangıçlar her zaman heyecan verici ve zordur. Biz yıllarca bu zorlukları yaşadık, devam eden süreçte de yaşayacağız. Bu zorlu süreci en iyi şekilde değerlendirmek, takımımızın lehine döndürmek bizim elimizde. Altay yıllarca bu ligde mücadele etmiş, Türkiye'de sempati toplamış bir ekip, bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bu kadroyla düşündüğümüz futbolu oynayıp, kendimizi Altay'ın daha evvel benim oynadığım dönemlerde katıldığı Avrupa Kupası maçları vardı, hedef orası. Öncelikli hedefimiz bu ligde fark yaratmaktır."

Mustafa Denizli: Öncelikli hedefimiz bu ligde fark yaratmaktır

Denizli, geçen sezon göreve geldiğinde kadronun 35 kişiden oluştuğunu, şu anda bu sayının 25'e düştüğünü belirterek, "Geçen sene hedefimize ulaşmamızı sağlayan ve önümüzdeki dönem aramızda olmayacak futbolculara teşekkür ediyorum. Benim çalıştırdığım takımlarda kadro sayım maksimum 23 olmuştur. Bu sayının yeterli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Altay'dan futbolcu olarak ayrıldığında siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'de olduğunu hatırlatan Denizli, "Her ne kadar şimdi çizgi dışında olsak da ruhen çizgi içinde mücadeleye başlıyoruz." dedi.

BJÖRKLANDER'İN ZEMİN KABUSU

Denizli, kadrolarına yeni kattıklarını İsveçli Eric Björkander'in dünkü antrenmanda zeminden dolayı ayak bileği yan bağlarından sakatlandığını ve idmanı koltuk değnekleriyle terk ettiğini belirterek, durumunun yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını kaydetti.

Transferleri henüz açıklanmayan Şilili Cesar Pinares ve İranlı Mohammad Naderi'nin takımla antrenmanlara çıktığının hatırlatılması üzerine Denizli, "Gelmesini beklediğimiz 2 futbolcu daha var. Muhammet Nadiri İran'dan takip ettiğim, önü son derece açık, İran Milli Takımı'nda da görev yapıyor ve alternatif mevkilerde de görev alabiliyor." dedi.

Denizli, yapımı devam eden Alsancak Stadı'nın kendisi gibi Altay için de çok önemli olduğunu belirterek, "Altay'ın evi hep Alsancak oldu. Altay'la özdeşleşmiştir." diye konuştu.

Mustafa Denizli: Öncelikli hedefimiz bu ligde fark yaratmaktır ile ilgili etiketler Altay Mustafa Denizli
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.