Mustafa Cengiz: UEFA bizi 1 yıl önce serbest bıraktı, bütün UEFA'ya çok teşekkürler

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Sarı-Kırmızılı kulübün Finansal Fair-Play anlaşmasından çıktığını açıkladı. Divan Kurulu Seçimi'nde konuşan Cengiz, ""Bugün itibariyle daha 1 yılımız olmasına rağmen Finansal Fair-Play'den çıkış yaptık. Bütün UEFA'ya çok teşekkürler" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile 2018 yılında yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasından bir yıl erken çıkış yaptıklarını vurgulayarak "Bugün, 1 yılımız daha olmasına Finansal Fair-Play'den çıkış yaptık. UEFA bize ikna oldu. Bugün itibarıyla bizi 1 yıl önceden serbest bıraktılar. UEFA'ya, başkan Ceferin'e ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Başkanlığa geldiğinden bu yana kendileri için en önemli konu olan Finansal Fair-Play ile uğraştıklarını ve bugün itibarıyla başarılı olduklarını söyleyen Cengiz, "Bugün biraz rahatsızım. 3 terapi birden oldu. Dimdik ayaktayım bir Galatasaraylı olarak. Camiama bir müjde vermek istiyorum. Geldiğimiz günden bu yana Finansal Fair Play ile uğraştık. Ceza alacaktık, UEFA bizi dinledi, iyi sunumlar yaptık. Kendimizi iyi ifade ettik ve 4 yıllık yapılandırma yaptık. Ardından dava CAS'a gitti ve orada da kazandık. Büyük mücadele verdik. Başarılı olduk fakat bizi sınırladılar. Biz bunu fark edemedik, belki taraftara anlatamadık. Bize eleştirilerde bulundular, onlara da hak veriyorum. Haklı bir eleştiri ise ben ondan ders alırım. O günleri de geçirdik. 3 yılda 2 şampiyonluk aldık, ne mutlu bize. Bu Galatasaray camiasının gücünden gelir. Bugün itibarıyla daha 1 yılımız olmasına Finansal Fair-Play'den çıkış yaptık. UEFA bize ikna oldu. Bugün itibarıyla bizi 1 yıl önceden serbest bıraktılar. UEFA'ya, başkan Ceferin'e ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yaklaşık 3.5 yıl süren görevini yarın seçilecek yönetime devredecek. Sarı-kırmızılı kulüpte 20 Ocak 2018'de 100. dönem yönetiminin belirlendiği olağanüstü seçimli genel kurulda mevcut başkan Dursun Özbek ile yarışan Cengiz, bin 623'e karşı bin 703 oy alarak Galatasaray'ın 37. başkanı olmuştu.

Göreve gelir gelmez finansal fair-play ile ilgili sorunlarla mücadele eden ve UEFA ile sık görüşmeler gerçekleştiren Mustafa Cengiz yönetimi, sezon sonunda futbolda Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Sarı-kırmızılı kulüp, kadın basketbolda da FIBA Avrupa Kupası'nı kazandı.

Ocak ayındaki seçimden önce normal zamanında olağan genel kurula gitme sözü veren Mustafa Cengiz, Mayıs 2018'de olağan seçimli genel kurulda bir kez daha başkanlık mücadelesi verdi. Kurul listesinde birçok değişiklik yapan Cengiz, 2 bin 525 ol alarak Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nu geride bırakarak 101. dönem başkanlığına seçildi.

Girdiği ikinci seçimde güvenoyu alan Cengiz başkanlığındaki Galatasaray, 2018-2019 sezonunda futbolda üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaştı. Aynı sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı ve TFF Süper Kupa'yı da alan sarı-kırmızılılar, önemli bir başarıya imza attı.

Cengiz döneminde Kadın Voleybol Takımı 2017-2018 sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü, bu sezon ise CEV Kupası'nda ikinci oldu.

SADECE FATİH TERİM'LE ÇALIŞTI, FUTBOLDA 4 KUPA KAZANDI

Mustafa Cengiz, bin 246 gün süren başkanlığı döneminde futbolda sadece Fatih Terim ile çalıştı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Dursun Özbek döneminde Aralık 2017'de 4. kez göreve getirilen Fatih Terim ile çalışmaya devam etti. Galatasaray, bu sürede futbolda 4 kupa kazandı.

Cengiz, başkanlığı döneminde birçok kez sorun yaşadığı ve kamuoyu önünde polemiklere girdiği Terim ile görev süresinin son bölümünde yola devam etmeme kararı aldı. Mustafa Cengiz, sezonun bitmesi ve seçime gidilmesinden dolayı yeni bir teknik adamla anlaşmadı.

Mustafa Cengiz: UEFA bizi 1 yıl önce serbest bıraktı, bütün UEFA'ya çok teşekkürler ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.