Mustafa Cengiz'den veda sinyali

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 19-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek seçimli kongrede aday olmama sinyalleri verdi. Sağlık sorunları bulunan Cengiz, "Yeniden aday olmak konusunda şu anda verilmiş bir kararım yok" dedi. 

Galatasaray'da yönetim kurulu dün oy birliğiyle 19-26 Aralık tarihleri için kongre kararı almıştı. Bugün basının karşısına geçen Başkanı Mustafa Cengiz, "Yeniden aday olmak konusunda şu anda verilmiş bir kararım yok" dedi. 

Kulüpler Birliği Vakfının toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cengiz, "3 aday çıktı, bundan da mutlu olduk. Hepsi Galatasaray için mücadele ediyor, mutlu olduk. Daha da olmasını isteriz. Hareket aksiyondur, dinamizm olduğunu gösterir. Bizim ibrasızlığa rağmen direndiğimizi sanan bir kesim var. Buyurun, hep beraber yarışalım. Benim bu yaştan sonra artistlik yapacak halim yok" dedi.

MESLEĞİM YÖNETİCİLİK

Sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağı öğrenilen Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Mesleğim yöneticilik, en iyi şekilde yönetmeye çalışıyorum. Şu anda başkanlık için verilmiş bir kararım yok. Ailem ve doktorlara bakarsanız, geçmiş ibrasızlıktan beri bırakmamı istiyorlar. 7 Mayıs'tan bugüne kadar, resmi ortamlarda bana sağlığımı soran olmadı. Bu normal, lan hastaysan ne işin var zaten burada, hizmet edeceksen sağlıklı olacaksın. Ben elimden geldiğince gönül verdiğim bir şey için mücadele ediyorum." 

Mustafa Cengiz'den veda sinyali

Sarı-kırmızılı futbol takımının performansından memnun olduğunu kaydeden Mustafa Cengiz, şunları aktardı:

"Sevgili hocamla geçen gün 4-5 saat bir aradaydık. Kötü oynayalım ama maçı alalım. Biz çok iyi oynadığımız Başakşehir maçında 1-1 berabere kaldık. İsterim ki üçgenler kuralım, 4 pasta golü atalım. Hepimiz bunu istiyoruz. 8 tane bir takıma, 9 tane diğer takıma atalım, ben de bunu istiyorum. Ama hiç öyle değil. Hayallerimiz başka, gerçekler başka. Sahaya çıktığınızda diğer takımlar da müthiş oynuyor. Bugün siz 18-20 oyuncu transfer ediyorsunuz dünya çapında ama geliyorsunuz yeniliyorsunuz. Hata teknik direktörde mi, oyuncularda mı yoksa yöneticilerde mi?"

Editörün Notu: Burak Elmas ve Metin Öztürk adaylıklarını açıkladı. Camianın önde gelenlerinin ise ‘çatı aday’ olarak Cengiz Özyalçın'ı düşündüğü iddia ediliyor.

Mustafa Cengiz'den veda sinyali ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin Srebrenitsa kararı sonrası Sırbistan Cumhurbaşkanı bayrağa sarılıp ağladı

11 Temmuz'un BM Genel Kurulu'nda, "Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü" ilan edilmesine karşı çıkan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, tasarı onaylanınca Sırp bayrağına sarılıp ağladı.