Müslüme'nin acı haberi sonrası UNICEF, Dünya Çocuk Günü etkinliklerini erteledi!

Mersin Gülnar'da 10 Kasım'da kaybolan 3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme'nin dün ne yazık ki cansız bedeni bulundu. Türkiye'nin yasa boğulduğu bu acı haberin ardından UNICEF Türkiye, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü etkinliklerini erteleme kararı aldı.

1946 yılından bu yana dünya ülkeleri arasında imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi (ÇHS) doğrultusunda faaliyet gösteren UNICEF'in Türkiye ayağı Yörük kızı Müslüme'nin acı haberi sonrası Twitter hesaplarından bir açıklama yaptı. 

ACI HABER DÜN GELDİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde konar göçer olarak yaşayan Yörük bir ailenin 3 yaşındaki kızı olan Müslüme, çadırlarının önünde oynarken 10 gün önce kaybolmuştu.

Minik Müslüme'den acı haber dün geldi. Ailesinin çadır kurduğu bölgeden 7-8 kilometre uzakta bir dağın tepesinde Müslüme'nin cansız bedeni bulundu. 

 

"ORAYA KADAR YÜRÜYECEĞİNE UMUDUMUZ YOK"

Acı haberi alan Müslüme'nin ailesi bulundukları çadırda gözyaşlarına boğuldu. Torunuyla aynı ismi taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun o bölgeye kadar yürüyemeyeceğini belirterek, "Oraya kadar yürüyeceğine hiç umudumuz yok. 

"ÇOCUĞUMUZUN İNCELENMESİNİ İSTİYORUZ"

Ben Karaman'da oturuyorum, buraları çok bilmem. Çocuğumuzun incelenmesini istiyoruz. Acı haberler geldi, ciğerlerimize oturdu" dedi.

UNICEF ETKİNLİKLERİNİ ERTELEDİ

Bu acı haber sonrasında Twitter hesabından Müslüme ile ilgili taziye mesajı yayınlayan UNICEF, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü etkinliklerini yarına ertelediklerini duyurdu.  

UNICEF Türkiye, yaptığı paylaşımda, "Dünya Çocuk Günü arifesinde gelen Müslüme'nin acı ölüm haberiyle derinden sarsıldık. Dünya Çocuk Günü etkinliklerini yarına erteliyoruz." dedi. 

Müslüme'nin acı haberi sonrası UNICEF, Dünya Çocuk Günü etkinliklerini erteledi! ile ilgili etiketler UNICEF Türkiye dünya çocuk günü etkinlik Müslüme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.