'Müslüman Türkiye’ye hiç mi hiç yakışmıyor!'

Giresunspor-Ankara Keçiörengücü maçının 10’uncu dakikasında yaşanan sakatlığın, iftar saatine denk gelmesi, oruç tutan iki takım oyuncuların saha kenarına gelerek oruçlarını açmaları, TRT’nin yayınına yansıyınca, olay ülke gündemine geldi. Yeni Akit Yazarı Ahmet Gülümseyen ‘Her dönem/yıl olduğu gibi bu yılda sporcu/futbolcunun orucu tartışmaya açılması, Müslüman Türkiye’ye hiç mi hiç yakışmıyor!.” Dedi.

Giresunspor-Ankara Keçiörengücü maçında bazı futbolcuların oyun durunca oruçlarını açmaları tartışılmaya başlanmıştı. Yeni Akit Yazarı Ahmet Gülümseyen, bu olayın tartışılmasını ve maç saatlerinin oruç ibadetine göre ayarlanmamasını şu sözlerle eleştirdi:

“Futbolcunun oruç konusu, bugün gündemde olan bir konu değil. Geçmiş yönetimlerde olduğu gibi bugünde Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) oruç konusunda duyarsız (uygulama onu gösteriyor) kalması, yeniden gündem olmasını sağlıyor. ‘Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke de…’ diye başlayan ifadelerde ki gerçekler, İslam’ın yasakları içerisinde yer alan kumar, kıyafet, küfür, cinsiyet vb. birçok konu sporu çepeçevre sararken, her dönem/yıl olduğu gibi bu yılda sporcu/futbolcunun orucu tartışmaya açılmasını, Müslüman Türkiye’ye hiç mi hiç yakışmıyor!.

Vatandaş/futbol sever, haklı olarak soruyor, ‘Madem Müslüman bir ülkeyiz, karşılaşma takvimi, maç saatleri oruç ibadetine göre neden ayarlanmıyor mu?’

Hatırlayın geçtiğimiz sezonu. Salgın hastalığın (Koronavirüs) ülkemizde ilk görülmeye başladığında, insan (sporcu) sağlığı göz önünde bulundurarak, haklı olarak ligler ertelendi. Biz hastalıktan korkuyor ve geçerli neden olarak tedbir almak durumunda kalıyoruz, eyvallah. Bu hassasiyeti, inancı gereği oruç tutmak isteyen futbolcuya/sporcuya niçin göstermiyoruz!”

'Müslüman Türkiye’ye hiç mi hiç yakışmıyor!' ile ilgili etiketler oruç Ankara Keçiörengücü giresunspor
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.