Müslüman Alimler Birliği'nin kurucusu Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi hayatını kaybetti

Müslüman Alimler Birliği'nin kurucusu olan Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi hayatını kaybetti. 96 yaşında hayatını kaybeden Karadavi gençliğinde Müslüman Kardeşler hareketine katılmış ve birkaç defa hapse girmişti. Yusuf el-Karadavi uzun süredir Katar'da yaşıyordu.

Müslüman Alimler Birliği'nin Kurucusu ve Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında vefat etti. Mısır doğumlu Karadavi, 1960'lardan bu yana Katar'da yaşıyordu.

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

İslâm dünyasının en saygın âlimlerinden biri kabul edilen Mısırlı âlim Prof. Dr. Yusuf el-Karadâvî, 1926 yılında Mısır'da doğdu. On yaşına varmadan Kur'an'ı ezberledi. Temel eğitimini Ezher'e bağlı ilköğretim okullarında, üniversiteyi de 1954 yılında Ezher Usûlü'd-Din fakültesinde tamamladı.

1973 yılında doktorasını tamamlayan Karadâvî, Mısır başta olmak üzere birçok Arap ülkesinde önemli görevler üstlendi. Gençliğinin ilk yıllarında Müslüman Kardeşler hareketine katılan Karadâvî, mücadeleci bir İslâm âlimi olup birkaç kez hapse girdi.

Çok sayıda önemli ve hassas konularda 150'ye yakın eser bırakan Karadâvî'nin birçok eseri dünya dillerine çevrildi. Eserlerindeki geniş ufku göze çarpan Karadâvî, ayrıca İslâm fıkhının yenilenmesi ve uygulanabilir mahiyette kolaylaştırılması yönlerine vurgu yaptı.

Müslüman Alimler Birliği'nin kurucusu Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi hayatını kaybetti ile ilgili etiketler vefat Yusuf el-Karadavi müslüman alimler birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.