Musluklardaki lekeleri gidermek için pahalı kimyasallara değil; sadece o meyveye ihtiyacınız var!

Bir TikTok fenomeni, musluklarda kalan izlerden kurtulmanın yollarını açıkladı. Su lekelerini yok etmenin tüyosunu veren fenomen, “Pahalı kimyasallara gerek yok” dedi. İşte detaylar…

Temizlik yapmanız en zorlu olduğu noktalardan biri olan musluk veya musluk gibi leke tutan yapılar, çoğu zaman litrelerce temizlik malzemesi tüketebiliyor. Öyle ki, bu malzemelerin mali gideri her geçen gün artmaya devam ederken; aynı zamanda malzemelerin içerdiği kimyasallar da uzmanlarca pek sağlıklı kabul edilmiyor. Hal böyleyken, temizlikte doğal yolu tercih edenler için, bir sosyal medya fenomeninden yeni bir tüyo gelmiş bulunuyor.

Temizlik malzemelerinin içerdiği kimyasallar, pek çok kişide kronik olarak görülebilecek olan bronşit ya da astım gibi hastalıkları tetikliyor. Bu nedenle ağır kokulu kimyasallar yerine doğal temizlik malzemelerinden yararlanmakta fayda bulunuyor. Temizlik konusunda daha önce pek çok tüyo verdiği görülen Suzy isimli bir TikTok fenomeni ise bu kez, musluklarda kalan su izlerinden kurtulmak için bir öneride bulunuyor.

“OVALAMAYA GEREK YOK”

Musluklardaki lekeleri gidermek için pahalı kimyasallara değil; sadece o meyveye ihtiyacınız var!

Çektiği video ile su lekeleriyle baş etmek için sadece limona ihtiyaç olduğunu gösteren Suzy, inatçı su lekelerinin nasıl giderileceğini anlattı. Tohumu taşıyan organ olduğu için sebze olarak bilinse de aslında bir meyve türü olan limonu musluk temizliğinde kullandığı görülen Suzy, çektiği videoda; “Bu musluklar her gün temizleniyor ve hala sert su kalıntısı olduğunu görebiliyorsunuz. Su kalıntılarına her zaman limonla sürüyorum ovalamaya gerek yok” ifadelerini kullandı. Suzy’nin ilgi gören videosunun devamında limon ile yapılması gereken temizliğin detayları da yer aldı.

“YEPYENİ GİBİ PARLIYORLAR”

Videonun devamında limonu sürmenin yeterli olduğunu bildiren Suzy, “Sadece limonu üstüne sürüyorsunuz ve kelimenin tam anlamıyla yepyeni gibi parlıyorlar. Ve bu harika çünkü onu çıkarmak için her türlü şeyi kullanırdım ve bu en kolay yol” diye konuştu. Son olarak limonun iz bırakmadığından emin olmak için temiz bir bezle muslukların üzerinden geçtiği görülen Suzy, parlamış muslukları da videosunda gösterdi. Sosyal medyada viral olan bu temizlik tüyosu, şimdiden pek çok sosyal medya kullanıcısının denemeye başladığı tüyolar arasındaki yerini aldı.

Musluklardaki lekeleri gidermek için pahalı kimyasallara değil; sadece o meyveye ihtiyacınız var! ile ilgili etiketler Leke kimyasal madde Temizlik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.