Musk'ın uzay yolculuğu projesinin beyin takımında bir Türk var: Falcon 1 ve 9 roketlerinin babası Bülent Altan!

Türkiye'nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı dünyada geniş yankı bulurken uzay yolculuğu konusunda dünyanın en önemli isimlerinden biri olan Türk mühendis Bülent Altan gündem oldu. Altan, Musk’ın uzay yolculuğuna başladığı Falcon 1 ve 9 roketlerinin babası olarak biliniyor.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu AX-3 misyonunun içinde bulunduğu Dragon uzay aracının kapsülü TSİ 00.49'ta Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı.

Türkiye'nin tarihi uzay hamlesi, Almanya'dan Hindistan'a, ABD'den Yunanistan'a, İsrail'den Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'e dünyanın dört bir yanında yankı buldu. 

Bu gelişmelerin ardından Avrupa Yatırım Fonu (EIF), SpaceX ve Tesla’nın patronu Elon Musk'ın uzay yolculuğu projesinin beyin takımında yer alan bir Türk yeniden gündem oldu. 

60 MİLYON EURO'LUK DESTEK

Falcon 1 ve Falcon 9 fırlatma roketatarlarının babası olan Türk mühendis Bülent Altan, Avrupa Yatırım Fonu’ndan 60 milyon Euro’luk destek aldı.

 

UZAY YOLCULUĞU KONUSUNDA DÜNYANIN EN ÖNEMLİLERİNDEN BİRİ

İstanbul doğumlu Bülent Altan, Türkiye’de çok fazla tanınmasa da aslında uzay yolculuğu konusunda dünyanın en önemli isimlerinden biri.

Musk'ın uzay yolculuğu projesinin beyin takımında bir Türk var: Falcon 1 ve 9 roketlerinin babası Bülent Altan! - Resim : 2

FALCON 1 VE 9 ROKETLERİNİN BABASI

ltan, eğitim için gittiği Almanya’da Münih Teknik Üniversitesi’nde enformatik bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Dünyaca ünlü ABD’li Stanford Ünviersitesi’nde Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında yüksek lisans yapan Altan, dünyanın en zengin adamlarından SpaceX ve Tesla’nın patronu Elon Musk’ın dikkatini çekti.

Musk’ın uzay yolculuğuna başladığı Falcon 1 ve 9 roketlerinin babası olarak bilinen Türk mühendis hızla yükseldi ve SpaceX’in yönetici ekibinde yer aldı.

MUSK'A RAKİP

Bülent Altan, Avrupa’nın en büyük uzay şirketlerinden biri olan Alman roket üreticisi Isar Aerospace’in  başkanı.

 Isar Aerospace, Altan başkanlığında Musk’a rakip olmaya hazırlanıyor.

 

 

Musk'ın uzay yolculuğu projesinin beyin takımında bir Türk var: Falcon 1 ve 9 roketlerinin babası Bülent Altan! ile ilgili etiketler Alper Gezeravcı Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.