Musk’ın ‘beyin implantı’ deneyine soruşturma

ABD’de canlı hayvanlar üzerine beyin implantı deneyi gerçekleştiren Elon Musk’ın projesine yönelin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

ABD’li milyarder Elon Musk’ın Neuralink Corp adlı şirketinde yapılan deneylerine yönelik soruşturma başlatıldı.

HAYVAN ÖLÜMLERİ ARTTI

SpaceX ve Tesla’nın gibi şirketlerin sahibi Musk’un Neuralink Corp. ile beyin implantları deneylerini çoğaltması sonrasında basına bazı bilgiler sızdı.

Resmi olarak medikal cihaz şirketi olarak geçen insanlı testlerden önce hayvanlar üzerinde test yapan şirketten, basına sızan belgelere göre Musk’ın hızlı sonuç istediği için çalışmaların hızlandırılmasını talep ettiği öğrenildi. Geliştirmeler hızlanınca hata payı arttı ve hayvan ölümleri fazlalaştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu ölüm iddialarının ardından ABD Tarım Bakanlığı Genel Müfettişi, federal savcıların Neuralink'in Hayvan Refahı Yasasını ihlal ediyor olabileceğini söylemesinden sonra bir soruşturma başlattı.

Neuralink'in hayvan testinin "gereksiz acıya ve ölüme" neden olduğu iddia edildi.

Hayvan Refahı Yasası, araştırmalarda ve ticari ürün testlerinde kullanılan belirli hayvanlara yönelik muameleyi düzenleyerek gereksiz acıya veya ölüme neden olan insanlık dışı uygulamaları yasaklıyor.

20'den fazla mevcut ve eski Neuralink çalışanının açıklamasının yanı sıra düzinelerce dahili şirket belgesine göre Musk, beyin çipi firmasındaki araştırmacıları "gelişmeyi hızlandırmaya" zorladı ve bazı durumlar başarısız deneylerle sonuçlandı.

2022’DE ÇİP TAKILMIŞTI

Elon Musk, Gertrude adı verilen ve beynine bozuk para büyüklüğünde bir çip takılmış olan dişi bir domuzu 2020'de tanıtmıştı.

Musk’ın ‘beyin implantı’ deneyine soruşturma ile ilgili etiketler Elon Musk Domuz soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.