Müsilaja geçit yok! 9 günde 1478 metreküp toplandı

Marmara Hepimizin sloganı ile sürdürülen Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında müsilaj temizliği yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Atık kabul gemileri, deniz süpürgeleri ve vidanjörle yapılan müsilaj temizleme çalışmalarında 9 günde 1478 metreküp müsilaj toplandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Marmara Denizi Koruma Eylem Planı" kapsamında süren çalışmalara Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Taşköprü Belediyesi ekipleri katılıyor.

Müsilaja geçit yok! 9 günde 1478 metreküp toplandı

Müsilaj temizliğinin 9'uncu gününde ekipler yoğunluğun olduğu Yalova'nın Taşköprü beldesi sahilinde çalıştı. Ekipler, deniz yüzeyinde geniş bir alana yayılan müsilajın hemen hemen tamamını topladı. İl genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar 1478 metreküp müsilaj denizden alındı.

Müsilaja geçit yok! 9 günde 1478 metreküp toplandı - Resim : 2

ATIK TOPLAMA GEMİSİNİN KAPASİTESİ 300 METREKÜP

Çalışmaların ilk gününden itibaren görev alan firmanın yetkilisi Rıfat Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, müsilajın Yalova sahillerinde görülmesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün talimatıyla hemen göreve başladıklarını söyledi.

Müsilaja geçit yok! 9 günde 1478 metreküp toplandı - Resim : 3

Kullandıkları atık toplama gemisinin 300 metreküp kapasiteli olduğunu belirten Kaplan, "Daha önce lisans alınmış bir gemi olduğu için hemen göreve başladık. Bugüne kadar 500-600 metreküp müsilajı sadece bu gemimizle topladık." diye konuştu. Kaplan, denizden alınan müsilajı çeşitli kurum ve kuruluşlara ait vidanjörler aracılığıyla bertaraf tesislerine gönderdiklerini ifade etti.

AA

Müsilaja geçit yok! 9 günde 1478 metreküp toplandı ile ilgili etiketler Yalova müsilaj marmara denizi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.