MÜSİAD Başkanı’ndan EYT önerisi! İlk etapta işsiz vatandaşlar emekli olsun

Prim günleri dolmuş fakat emeklilik için yaşını doldurmayı bekleyen vatandaşların beklediği EYT yasası için sona yaklaşılıyor. Milyonlarca EYT'li Aralık ayında yapılacak olan açıklamayı beklerken MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'dan bir öneri geldi. İlk aşamada işsiz vatandaşların emekli edilmesini öneren Asmalı asgari ücret için de alım gücüne dikkat çekti. İşte detaylar…

Prim günleri dolmuş fakat emeklilik için yaşını doldurmayı bekleyen vatandaşların beklediği  EYT yasası için sona yaklaşılıyor. Yasanın çıkması ile yaklaşık 1,5 milyon kişi ilk aşamada emekli olacak. Konuya ilişkin ilgili iş dünyasından farklı açıklamalar geliyor. 

MÜSİAD Başkanı’ndan EYT önerisi! İlk etapta işsiz vatandaşlar emekli olsun

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, katıldığı Bloomberg HT yayınında EYT ve asgari ücret konusuna ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“İLK ETAPTA İŞSİZ VATANDAŞLAR EMEKLİ OLSUN”

1,5 milyon EYT’li olduğunu bunun da yüzde 87’sinin özel sektörde çalıştığını hatırlatan Asmalı, “Burada bir beklenti oluştu, karşılanması gerekir. Ancak işverene kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için kademeli çözüm olmalı. Örneğin ilk etapta işsiz olanlar emekli edilebilir” dedi.

ASGARİ ÜCRET

Asmalı, asgari ücret konusunda da "Asıl hedef çalışanın alım gücünün yükseltilmesi olmalı" değerlendirmesini yaptı.

MÜSİAD Başkanı’ndan EYT önerisi! İlk etapta işsiz vatandaşlar emekli olsun ile ilgili etiketler ekonomi EYT MÜSİAD
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.