MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan 'elektrik fiyatlarında indirim' çağrısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, reel sektörde faizlerin mutlaka inidirlmesi gerektiğini söylerken, özellikle KOBİ ölçeğindeki firmaların ve hane halkının elektrik fiyatları artışından daha az etkileneceği bir sübvansiyonun tekrar gündeme alınmasını hararetle savunduklarını belirti ve ekledi: "Bu zor kış şartlarında elektrik fiyatlarında bir miktar daha indirim olması gerektiğini düşünüyoruz."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, bu yıl gerçekleştirilecek MÜSİAD Expo ve Türk-Arap İş Zirvesi başta olmak üzere dernek tarafından hayata geçirilecek projelere ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Yatırım Yılı ilan ettikleri 2022'de MÜSİAD üyelerinin 25 milyar liralık yatırım yapmasını ve 25 bin ek istihdam oluşturmasını beklediklerini söyleyen Asmalı, "İlk etapta Samsun'da 7,6 milyar TL, Adana'da yaklaşık 4 milyar TL, İzmir'de 1,6 milyar TL ve Sakarya'da 660 milyon TL'lik yatırım projeleri hayata geçirildi" dedi.

Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım (YUVAM) hesaplarına başta yurt dışındaki MÜSİAD üyeleri olmak üzere gurbetçilerin ve iş adamlarının destek vereceğine inandığını belirten MÜSİAD Başkanı Asmalı, reel sektörde yüzde 25'in üzerinde yüzde 30-32 rakamlara kadar faiz oranları olduğuna dikkat çekerek, oranların mutlaka aşağıya çekilmesi gerektiğini söyledi.

"REEL SEKTÖRDE FAİZLER MUTLAKA AŞAĞI ÇEKİLMELİ"

Asmalı, "Faize karşı çıkarken, indirimi desteklerken bu noktayı dile getiriyorduk. Ülkemizdeki sanayicinin, yatırımcının üretim yapmak için işlerini büyütmesi gerekiyor ve bu noktada uygun maliyetli finansmana erişim kolay olmalı. Rekabet ettiğimiz gelişmiş Avrupa ülkeleri yüzde 1-2 seviyesinde kredi kaynağı bulurken, bizim yüzde 14'ler hatta reel sektörde yüzde 25'in üzerinde yüzde 30-32 rakamları söz konusu. Bu durum sanayicimizin yatırımının önündeki en büyük engellerden. Mutlaka aşağıya çekilmesi gerekiyor." dedi.

"ELEKTRİK FİYATLARINDA BİR MİKTAR DAHA İNDİRİM OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Enerji maliyetlerdeki artışlara değinerek, devletin ciddi bir sübvansiyon sağladığını ve enerji firması yetkililerinin "iki yıldır zararına çalıştıklarını" söylediğini ifade eden Başkan Asmalı, "Bir anda bu kadar hızlı şekilde zam yapılmalı mıydı? Bu tartışılır. Ama özellikle KOBİ ölçeğindeki firmaların ve hane halkının elektrik fiyatları artışından daha az etkileneceği bir sübvansiyonun tekrar gündeme alınması hararetle savunuyoruz. Bu zor kış şartlarında elektrik fiyatlarında bir miktar daha indirim olması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan 'elektrik fiyatlarında indirim' çağrısı ile ilgili etiketler MÜSİAD Mahmut Asmalı elektrik indirimi
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.