Musa Evin TDKD Başkanlığı'na adaylığını koydu

28 yıldır deri konfeksiyon sektörünün içinde olan Musa Evin, TDKD (Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği) Başkanlığı'na aday oldu. Evin'in amacı, deri konfeksiyon sektörünü eski ihtişamlı günlerine geri döndürmek...

1993 senesinden beri deri konfeksiyon sektörünün öncü isimlerinden olan ve İTO ,TİM, TOBB gibi önemli STK’larda görev alan Musa Evin, deri konfeksiyon sektörünü eski ihtişamlı günlerine geri döndürebilmek amacıyla TDKD Başkanlığı'na adaylığını koyduğunu açıkladı.

 "2015 senesinde ki Rusya’yla yaşadığımız uçak kriziyle sektörümüzün iş hacmi düşüşe geçmiş ve bu pandemi sürecinde ise sektörümüz ihracatı en çok düşen sektörlerin arasında yer almıştır. İşimi çok seviyorum ve Sektörümüzü eski günlerine döndürebilmek için TDKD Başkanlığına aday oldum"  diyen Evin, 22 projesini şöyle sıraladı:

1. Öncelikle TİM, İTO. İSO, İDMİB ve Türkiye Tanıtım Vakfı gibi üst kuruluşlarımız ve diğer Sivil Toplum Örgütleriyle ilişkilerimizi tekrar güçlendirecek ve ilişkilerimizi sıcak tutarak onlardan da projelerimiz için destek alacağız.

2. Türkiye’nin 80 milyon nüfusu var ve ben iç piyasadan yeterince faydalanamadığımızı düşünüyorum. Türk derisini hem iç piyasada imajını yükseltecek hem de Dünya’ya tekrar tanıtarak derinin tekrar moda olmasını sağlayacağız.

Musa Evin TDKD Başkanlığı'na adaylığını koydu

3. Zeytinburnu nun “Türk Deri Merkezi” olduğunu tanıtmak içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesiyle iletişime geçerek Zeytinburnu girişlerine “ZEYTİNBURNU LEATHER & FUR CENTER” yönlendirme tabelaları koyulmasını sağlayacak ve Zeytinburnu’nu tekrar deri cazibe merkezi yapacağız. Kazlıçeşme arazisinde imar planı çalışmaları yapılıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle iletişime geçerek deri merkezi olmasını sağlayacağız.

4. Zeytinburnu’nda “Sokak Defileleri” ve “Çadır Günleri” yaparak en iyi ve en ucuz deriyi halkımızla buluşturarak iç piyasaya da mal satacağız. “Bu sene Sevgililer Günü hediyesi Deri Ceket” “Bu sene Yılbaşı hediyesi Deri Kaban” sloganlarıyla iç piyasamızı hareketlendireceğiz.

5. Yurt dışındaki ünlü tasarımcılarla görüşerek, Onları Türkiye’ye getirerek tabakhanelerden istedikleri deriyi onlar için ürettireceğiz. Biz konfeksiyoncular da getirdikleri derilerden tasarımcıların hazırladıkları modelleri onlar için üreteceğiz.

Musa Evin TDKD Başkanlığı'na adaylığını koydu - Resim : 2
Bu projemiz için Türkiye Tanıtım Gurubu ndan destek alacağız ve tabakhaneler ve biz konfeksiyoncular da malzeme ve dikim sponsoru olacağız.

6. Dünyadaki ünlü Blogerlar ile iş birliği yaparak ülkemizdeki deriyi ve konfeksiyonu dünyaya tanıtacağız. Blogerları da aynı şekilde İstanbul a getirip onlara da ürünlerimizden vererek sosyal medyada paylaşım yapmalarını sağlayacağız.

Bunun için ödenecek ücret içinse, TİM İDMİB ve İstanbul Ticaret Odasından destek alacak ve verilecek ürünlerin sponsoru da biz firmalar olacağız. Bu ve bunun gibi projelerle Türk derisini dünyaya tekrar tanıtarak sektörümüzün ihracatını artıracağız

7. Son yıllarda önemi artan e-ticaret’in özellikle pandemi sürecinde önemi katkat artmıştır Bizde Dernek olarak, Üyelerimizin toptan ve perakende olmak üzere sıcak satış yapabileceği online satış sitesi kuracağız. Böylelikle Üyelerimizin, kolay ve hızlı satış yaparak faydalanmasını sağlayacağız.

8. Ekonomik Dalgalanmalardan dolayı sektörümüz olumsuz etkilenmektedir. Yurt dışı fuarlarında aldığımız devlet desteklerinin arttırılarak, pandemi sürecinde ihracatı en fazla düşen sektörlere devlet desteklerinden yararlanmak için pozitif ayrımcılık yapılmasını Devletimizden isteyeceğiz.

9. Ülkemizde düzenlenen fuarlarda ise aldığımız desteği arttırmak için diğer STK larla birlikte hareket ederek, müşteri çeşitliliğini arttıracak ve daha fazla Devlet desteği alınmasını sağlayacağız.

10. Yurtdışında yeni fuarlar bularak pazar çeşitliliğini arttıracak girişimlerde bulunacağız.

11. Bu süreçte her türlü Devlet Desteklerinden faydalanmaları için Üyelerimize rehber olacağız.

12. Diğer STK larla işbirliği yaparak moda fuarı yapacağız.

13. İTO da, derideki toleransla alakalı çalışmamızı TSE yle birlikte sonuçlandırarak konfeksiyoncumuzun cebinden alınan haksız kazancı engelleyeceğiz ve bir standart getireceğiz.

14. Devlet nezdinde, Sektörümüzün sorunlarını, isteklerimizi ve çözüm önerilerimizi iletecek, kardeş derneğimiz KSİAD la birlikte, değerli kürkte ki ÖTV nin kaldırılması için birlikte hareket edeceğiz.

15. “RADYO DERİ” veya başka bir isimle radyo kurarak (bunun için sponsorumuz hazır), sektörümüze Rusça-İngilizce-Türkçe yayınlar yaparak, ülkemize gelen turistlerin aklına deriyi tekrar getireceğiz. Radyoda sektörümüzün ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını dile getireceğiz. Hatta radyomuzu eleman ihtiyacımızı karşılamak için kullanacağız.
Reklamlar alarak radyonun giderlerini karşılayacağız.

16. Zeytinburnu Türkiye nin en fazla göçmen alan ilçesi fakat biz dericiler bunlardan hiç faydalanamadık. Bunun için, daha önce hazırladığımız Mesleki eğitim atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Bunların içine muhakkak Zeytinburnu’ndaki işsiz kadınlarımızı da alarak eğitecek, sektörümüze kazandıracağız. Bu projemizde İstanbul Ticaret Odası, Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Kaymakamlığı ile birlikte çalışacağız.

17. Deride ara elaman sıkıntısını gidermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışarak, İSMEK kurslarında eleman ihtiyaçlarımız için eleman yetiştireceğiz.

18. İDMİB Deri Meslek Lisesini tekrar sektöre kazandıracağız.

19. . Derinin, biz kullanmazsak atık olarak çevreyi kirleteceğini, hayvanın sırtından atık olan deriyi, insanın sırtına ürün olarak giydirdiğimizi, dolayısıyla da aynı zamanda çevreci bir sektör olduğumuzu, Dünyadaki geri dönüşümü olan ilk çevreci ürünün “Deri” olduğunu anlatacağız.

20. Yazılı görsel basında ve sosyal medyada Deri’nin Natürel olduğunu, sağlıklı olduğunu, Dünya natürel ürünlere dönerken, deri görünümlü petrol muadili ürünlerin sağlıksız olduğunu halkımıza anlatarak onları bilinçlendireceğiz.

21. Deri ve deri ürünlerine karsı olan olumsuz düşünceleri değiştirmek için çalışmalar yapacağız. Uzun zamandır düşündüğümüz “Deri Günleri” projemizi Zeytinburnu Belediyesiyle iş birliği yaparak gerçekleştirecek ve sektörümüze nakit akışı sağlayacağız.

22. Zeytinburnu’nda kira ve mülk maliyetleri yüksek olduğundan ve atölyelerin fiziki koşullarının uluslararası kriterlere uygun olmadığından diğer bütün STK larında desteğini alarak, dünyadaki örnekleri gibi, modern ve sağlıklı uygun atölyelerin bulunduğu, bacasız deri konfeksiyon bölgelerinin İstanbul dışında yakın ilçelerde kurulması için Belediyelerle ve Resmi makamlarla hızlı bir şekilde girişimde bulunacağız.

Musa Evin TDKD Başkanlığı'na adaylığını koydu ile ilgili etiketler Deri konfeksiyon Musa Evin TDKD
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.