Musa Anter davasına "Yeşil yaşıyor mu?" sorusu damga vurdu!

Yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yaralanmasıyla ilgili "Yeşil" olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmaya İsmail Hakkı Pekin'in yaptığı 'Yeşil' açıklaması damgasını vurdu. Musa Anter'in ailesi televizyonda 'Yeşil'in yaşadığına dair haberler aldığını söyleyen Pekin'in dinlenmesini istedi. Savcı da gelecek duruşmada Pekin'in bilgisine başvurulmasını talep etti

Yazar Musa Anter'in 1992'de öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin bazı eylemlerden sorumlu tutulan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında olduğu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hamit Yıldırım ve emekli Albay Savaş Gevrekci, Musa Anter'in oğlu müdahil Dicle Anter ile tarafların avukatları katıldı.

yesil2

Anter ailesinin avukatlarından Selim Okuçuoğlu, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Yeşil" kod adlı Yıldırım'ın yaşadığı ve hastalıkla boğuştuğu şeklinde haberler aldığını söylediği öne sürülen eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin'in bilgisine başvurularak, televizyon programında yaptığı konuşmaya açıklık getirmesini talep etti.

AA'nın aktardığına göre; sanık Hamit Yıldırım'ın avukatı da müvekkilinin Şırnak'ta yaşadığını ve Ankara'ya gelip gitmekte sıkıntı çektiğini belirterek, duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, Anter ailesinin avukatının söz ettiği televizyon programı kaydının RTÜK'ten talep edilmesini, eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Pekin'in tanık sıfatıyla bilgisine başvurulması konusunda gelecek celse karar verilmesine ve yargılamada gelinen aşama itibariyle de sanık Hamit Yıldırım'ın duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.

Musa Anter davasına "Yeşil yaşıyor mu?" sorusu damga vurdu! ile ilgili etiketler İsmail Hakkı Pekin musa nater yeşil
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.