Murat Ongun'a AA'dan görüntülü cevap

Onlarca yıllık çalışmanın sonucunda masmavi bir görünüme kavuşan Haliç İBB'nin yönetiminin el değiştirmesinden sadece bir yıl sonra eski çirkin görüntüsüne dönüşmeye başladı. Kirlilik gözle görülür şekilde artarken İBB Sözcüsü Murat Ongun bir video paylaşarak Haliç'in her geçen gün daha da canlandığını ileri sürdü. Paylaşımında Anadolu Ajansı'nı da hedef alan Ongun'a AA Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu Cumartesi günü saat 11.30'da muhabirlerinin kaydettiği görüntü ile cevap verdi.

Orta yaşın üstündeki İstanbullular Haliç'in eski halini iyi bilir. Haliç'in kıyısından burnunu tıkamadan geçmenin mümkün olmadığı o günlerde denizin rengide sadece lağım kokmazdı aynı zamanda gri bir görüntüye sahipti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde başlatılan ve AK Parti yönetimleri sırasında peş peşe atılan adımlarla içinde insanların ve balıkların yüzdüğü, çevresinde kurulan parklarda pikniklerin yapıldığı bir bölgeye dönüşen Haliç, Ekrem İmamoğlu'nun yönetime gelmesinden bu yana hızla eskiye dönüş sinyalleri veriyor.

Haliç'te yeniden burun tıkatan koku oluşurken, denizin rengi de griye dönüşmeye başladı.

Ancak, İBB yönetimi Haliç kıyısında yaşayan vatandaşların gözleri ile tanık olduğu gerçeğe rağmen tozpembe bir tablo çizmeye devam ediyor.

Son olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun Haliç gerçeğini yok sayan ve Anadolu Ajansı'nı zan altında bırakan "Sevgili @anadoluajansi veri akışınız durdu yine galiba. Bu video her geçen gün daha da canlanan Haliç’ten, belki yardımcı olur size." paylaşımını yaptı.

Murat Ongun'a AA'dan görüntülü cevap

Murat Ongun'un gerçeği manipüle edip AA'yı karalamaya yönelik bu mesajına cevap gecikmedi. 

Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, sosyal medya hesabından Ongun'a "Sayın Murat Ongun. Ben AA Genel Yayın Yönetmeniyim. Bir süredir tartışılan ‘Haliç’te kirlilik’ konusuyla ilgili abonelere servis edilen görüntü AA kameramanı tarafından 22 Ağustos 2020 (bugün) saat 11:30’da çekilmiştir.

İyi akşamlar dilerim." sözleri ile yanıt verdi. Mutanoğlu Cumartesi günü saat 11.30'da çektikleri Haliç'teki son durumu gözler önüne seren görüntünün linkini de paylaştı.

Murat Ongun'a AA'dan görüntülü cevap - Resim : 2

Murat Ongun'a AA'dan görüntülü cevap ile ilgili etiketler Anadolu Ajansı Murat Ongun İBB metin mutanoğlu haliç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.