Murat Ongun zabıtaya nasıl ev baskını yaptırdı?

Sözcü gazetesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilimin ortasında İmamoğlu'na en yakın isimlerden Murat Ongun'un olduğu iddia ediliyor. Ongun'un talimatıyla Sözcü'ye misilleme amacıyla gazetenin patronu Burak Akbay'ın annesinin oturduğu eve zabıtalarla baskın düzenlendiği öğrenildi.

Sözcü gazetesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilim gündemdeki yerini koruyor. Sözcü'de bir süredir İmamoğlu'nun adının geçtiği haber yayınlanmazken gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, ""İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var. Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz" demişti.

Medya dünyasında büyük yankı uyandıran gerilimin ortasında İmamoğlu'na en yakın isimlerden Murat Ongun'un olduğu iddia edildi. Ongun'un talimatıyla Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu'nun Sözcü'nün patronu Burak Akbay'ın annesinin oturduğu eve baskın düzenlediği öğrenildi.

Medya Radar'da 'Kesin Kalem' mahlasıyla konuyla ilgili yazılan yazının ilgili bölümü şöyle:

Sözcü-İBB geriliminin göbeğinde iki isim var:
Biri İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun, diğeri de Ongun’a çok yakın bir isim olan Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu.
Karaoğlu, İmamoğlu’nun Beylikdüzü belediye başkanlığından beri ekibinde…
Oradaki imar müdürlüğünden İBB’ye geçmiş.

İBB ve CHP koridorlarında dolaşan bilgilere göre, Karaoğlu, Ongun’un bilgisi ve onayı dahilinde Boğaz’da bazı kaçak inşaatlara göz yummuş.
Özellikle de Etiler Polis Okulu'nun arazisi konusunda bir takım akçeli işler olmuş.
Sözcü de bu iddiaları bir birrrrr haberleştirmiş.

İşte bu haberlerden sonra, Sözcü ve patronu Burak Akbay, İmamoğlu’nun adeta medya baronuna dönüşen Ongun’un kurban listesine girmiş.
Öyle ki, Ongun, haberlere bir dur demek ve Sözcü’nün patronuna gözdağı vermek için,
patron Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay’ın 35 yıl önce yaptırdığı ve halihazırda annesinin tek başına yaşadığı eve 30’a yakın zabıtayla baskın düzenlemiş.
Gerekçe ne dersiniz?
Kaçak eklenti var ihbarı…

Senelerdir yurtdışında olduğu için annesinin üzerine titreyen Akbay, olayı duyar duymaz çok sinirleniyor.
Ve bunun üzerine gazeteye talimat veriyor.
‘İmamoğlu diye birisi bizim için artık yok, onunla ilgili hiçbir haberi görmeyelim’ diyor.

Zaten Sözcü gazetesinin yayın yönetmeni Metin Yılmaz da bir açıklama yaptı,
gerilimi şu sözlerle anlattı:
"İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var. Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz. Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler.’

Murat Ongun zabıtaya nasıl ev baskını yaptırdı? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Sözcü Murat Ongun
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.