Murat Ongun yine baltayı taşa vurdu

Dünyanın sayılı büyük spor organizasyonlarından Formula 1 hafta sonunda İstanbul'daydı... Ancak etkinliğe yoğun ilgi kentte trafik kaosuna neden oldu. Bu konuda sorumluluğu üzerinden atmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise baltayı taşa vurdu! Çünkü Ongun'un inkar ettiği sorumluluğu, İBB'ye bağlı Ulaşım Yönetim Merkezi günler öncesinden üstlenmişti!

Tuzla İstanbul Park'ta hafta sonu gerçekleşen Türkiye Grand Prix nedeniyle İstanbul'da trafik kaosu yaşandı.

İstanbul’un birçok noktasında trafik yoğunluğu yaşanırken, yarışı izlemek için İstanbul Park'a ulaşmaya ve geri dönmeye çalışan yarış tutkunları saatler süren trafik çilesi yaşadı.

Bu konuyu sosyal medyada eleştiren Youtuber Adem Metan yaşanan trafik sorunundan Ulaştırma Bakanlığı ve İBB'yi sorumlu gösteren bir mesaj paylaştı.

Metan mesajında, "Ulaştırma Bakanlığı ile İBB arasındaki müthiş koordinasyonsuzluk ve rekabet nedeniyle vatandaş mağdur oldu. Kimle konuşsam ulaşımla ilgili müthiş bir organizasyon eksikliğinden söz ediyor. İnsanlar Orhan’lı’dan piste kadar yürümüş. Ring seferleri yetersiz, trafik berbatmış." ifadelerini kullandı.

MURAT ONGUN'DAN YANIT

Ancak Metan'ın söz konusu mesajına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan itiraz geldi.

Ongun, İBB'nin trafik sorunuyla ilgisi olduğu yönündeki eleştiriye itiraz ederek, "Koordinasyonsuzluk yok çünkü koordinasyon İBB’de değildi. Koordinasyon için temas kuran bilgi veren de olmadı. Kabahati paylaştırmak yerine adrese teslim edin." dedi.

İBB AÇIKLAMASI MURAT ONGUN'U YALANLIYOR!

Ancak, Murat Ongun'un bu savunması belediyesinin icraatlerine yabancı olduğunu ortaya koydu.

Çünkü yarıştan 5 gün önce İBB'ye bağlı Ulaşım Yönetim Merkezi yazılı bir açıklama ile "İBB'nin piste ulaşım konusunda tüm adımları attığını" savunmuştu.

Söz konusu açıklamada, "Yarış için ilgili tüm birimleriyle yürüttüğü hazırlıklarını tamamladı. Pist ve çevresini yarışa hazır hale getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarışın yapılacağı pistin hazırlıklarına 19 birimiyle destek verdi. Asfalt ve yol bakımından çevre düzenlemesine, temizlikten ulaşıma kadar birçok alanda çalışmalar yaptı. İstanbul, canlı yayınlarla milyarlarca insana ulaşan ve ülke tanıtımına katkı sunan organizasyon için hazır hale getirildi." denildi.

"Ulaşım İBB’den" denilerek medyaya sunulan açıklamada şu ifadeler de yer aldı;

"İBB, Tuzla Akfırat’taki pistte yapılacak yarışlarda ulaşım sorununun yaşanmaması için işi sıkı tuttu. Bu kapsamda 5 gün boyunca farklı merkezi noktalardan yeterli sayıda otobüs ve personel görevlendirdi. Yarış süresince görevlilerin pist içi ulaşımı için de otobüsler tahsis etti.
Dev organizasyonu izlemek için dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen ziyaretçiler de unutulmadı.  30 İETT otobüsü, servis aracı olarak kullanılması için ayırıldı. Halkın ulaşımı için ise merkezi güzergahlardan Intercity İstanbul Park’a seferler organize edildi.

Tesis içi ve pist çevresindeki alanlarda çalışmalara yapan İBB ekipleri; otopark asfaltı, bozuk satıh tamiri, bakım onarım ve zemin tesviye çalışmalarında son düzlüğe girdi. Bu kapsamda yapılan düzenlemelerde yaya üst geçitlerin bakımı yapılarak tekerlekli sandalye kullanımına uygun hale getirildi. Pistteki bazı virajların servis yollarında da asfalt genişletme çalışmaları yürütüldü."


İlgili haberin tam metni;

https://uym.ibb.gov.tr/kurumsal/haberler-ve-duyurular/istanbul-formula-1-e-haz%C4%B1r

Murat Ongun yine baltayı taşa vurdu ile ilgili etiketler Murat Ongun İBB İstanbul CHP Belediye
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.