Murat Bardakçı'dan Zeki Müren için çok tartışılacak sözler!

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta Sonu" programına katılan tarihçi-yazar Murat Bardakçı, Zeki Müren için, "Türk müziğinin canına okuyan kişidir" dedi.

Tarih, sanat ve kültür konularındaki sıra dışı açıklamalarıyla tanınan gazeteci - yazar Murat Bardakçı, CNN TÜRK'te katıldığı Hafta Sonu programında resim ve müzik sanatına dair çok önemli iddialarda bulundu. Türk resim sanatının geçmişi olmadığı için koleksiyon değeri taşımadığını söyleyen Murat Bardakçı, Osman Hamdi Bey'in tablolarının yurtdışında alıcı bulamayacağını iddia etti. Avrupa'da yapılan müzayedelerde satılan Türk ressamlarının eserlerinin yine Türkler tarafından satın alındığını belirten Bardakçı, "Sosyetik insanlar hava atmak için bunları alıyor" dedi.

Türk müziği konusunda da ilginç iddialarda bulunan Murat Bardakçı, Zeki Müren'e "Türk müziğinin canına okuyan kişidir" dedi.

Bardakçı şu ifadeleri kullandı; "Türk müziğinin canına okuyan isimlerden biridir benim için Zeki Müren. Türkçesi kötüdür. Rrr diye böyle Türkçe mi olur? Bazı harflerin üzerine Rrr diye basacaksın... Yani Türkçesi kötüdür.

ZEKİ MÜREN: AMERİKANVARİ STAR

Popüler sanatçıyla klasik sanatçıyı karıştırmayın. Zeki Müren 1950 sonrası Amerikanvari star kavramının bir örneğidir Türkiye'de. Bunda sanat aramayın stardır o.."

Murat Bardakçı'dan Zeki Müren için çok tartışılacak sözler! ile ilgili etiketler Murat Bardakçı Zeki Müren hakan çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.