Murat Bardakçı'dan İBB'nin sanat anlayışına sert eleştiri: Sanatın kenefi!

Tarihçi-Yazar Murat Bardakçı İBB'nin sanat anlayışını sert sözlerle eleştirdi. İBB'nin Feshane’de açtığı “Ortadan Başlamak” sergisinin kataloğunun “Türkçe” olduğu iddia edilen önsözünü eleştiren Bardakçı, "“Önsöz” olduğu iddia edilen bu yığın, “Sanatın sofrasına hoş geldiniz” cümlesi ile bitiyor... Böyle bir uydurma dil ve üslûp ile sanatın “sofrasına” değil, sadece kenefine gidilir!" dedi. 

Habertürk yazarı Tarihçi Murat Bardakçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Feshane’de açtığı “Ortadan Başlamak” sergisini sert sözlerle eleştirdi. 

Bardakçı, sergi kataloğunun  “Türkçe” olduğu iddia edilen önsözü için,  "“Önsöz” olduğu iddia edilen bu yığın, “Sanatın sofrasına hoş geldiniz” cümlesi ile bitiyor... Böyle bir uydurma dil ve üslûp ile sanatın “sofrasına” değil, sadece kenefine gidilir!" dedi. 

İşte Bardakçı'nın eleştiri yazısının bir bölümü: 

"Meramını tuhaf, tatsız-tuzsuz, kekremsi ve her kelimesi okuyucuyu küçük görüp onlara “Siz cahilsiniz, ben entelim! Aha işte, üslûbum bile bambaşka! Ama bu üslûbu siz cahiler nah anlarsınız!” diye haykırma çabasıyla seçilmiş noktasallı, dizgiselli, döl yataklı, rahimli, “avara kasnak”lı ve Paul Klee özentili bu takır-tukur kelimeler yığınının gerisindeki sergiyi varın, hayâl etmeye çalışın...

“Önsöz” olduğu iddia edilen bu yığın, “Sanatın sofrasına hoş geldiniz” cümlesi ile bitiyor...

Böyle bir uydurma dil ve üslûp ile sanatın “sofrasına” değil, sadece kenefine gidilir!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İşte İBB'nin sergisinden görüntüler: 

Murat Bardakçı'dan İBB'nin sanat anlayışına sert eleştiri: Sanatın kenefi!

Murat Bardakçı'dan İBB'nin sanat anlayışına sert eleştiri: Sanatın kenefi! - Resim : 2

Murat Bardakçı'dan İBB'nin sanat anlayışına sert eleştiri: Sanatın kenefi! - Resim : 3

Murat Bardakçı'dan İBB'nin sanat anlayışına sert eleştiri: Sanatın kenefi! - Resim : 4

 

 

 

 

 

Murat Bardakçı'dan İBB'nin sanat anlayışına sert eleştiri: Sanatın kenefi! ile ilgili etiketler Murat Bardakçı İBB İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.