Murat Bardakçı arkadaşını savundu

Murat Bardakçı, Erhan Afyoncu'nun Bugün gazetesinde yazdığı için yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Askeri okulların kapatılmasının ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesi'nin rektöro Prof. Dr. Erhan Afyoncu oldu.
Afyoncu, daha önceleri Bugün gazetesinde bir süre yazarlık yaptığı için özellikle sosyal medya üzerinden eleştirilerin hedefi olmuştu. Erhan Afyoncu'nun, birlikte Tarihin Arka Odası adlı tarih programını yaptığı yakın arkadaşı Murat Bardakçı, arkadaşını savunan bir yazı kaleme aldı.
Bardakçı Afyoncu'yla ilgili yıpratma haberlere ve eleştirelere kızarak Afyoncu'nun akademik kariyerini öne çıkaran yazısında şunları belirtti:


ERHAN'A ÇAMUR ATILMASINA KAYITSIZ KALMAM

Yirmi küsur senelik arkadaşım olan ve Tarihin Arka Odası’nı tatil, ara, bayram, yılbaşı, dinlenme, vesaire demeden altı yıl boyunca her cumartesi gecesi beraberce yaptığımız Erhan’a ardarda çamur atılmasına kayıtsız kalmamak benim için ahlâkî bir mecburiyet hâlini aldı!


AKIL FUKARALARI

Tarihin Arka Odası sanki seyircilerin evinde sohbet ediliyormuşçasına rahat ve samimî üslûpta bir programdı... Senelerce devam eden böyle bir popüler yayına sürekli programcı olarak ilk defa bir üniversite hocası, yani Erhan katılma cesaretini göstermiş ve yayınlara benden fazla katkıları olmuştur. Programdaki samimiyetimizi başka türlü değerlendirmek ise sadece idrak fukaralığıdır!


ERHAN'IN CEMAATLE NE ALAKASI OLABİLİR

Erhan’ın cemaatçilikle falan alâkası yoktur! Vakti zamanında bazı gazetelerde yazmış olmasının sebebi de belli gruplara mensubiyeti değil, konusuna hâkim olan bir uzmanın yazma hevesidir ve o gazetelerde daha kimler yazmamıştır ki? Üstelik programcılıktaki beraberliğimizi bozmak, yani onu başka yerlere transfer edebilmek için senelerce uğraşılmış ama Erhan aldığı harikulâde teklifleri her seferinde reddetmiştir! Bir yerlere mensup kişilerle program yapmamın hiçbir şekilde sözkonusu olmaması da, meselenin bir diğer tarafıdır!


REKTÖRLÜĞE GETİRİLMESİ YERİNDE KARAR

Ve, netice: Bu derece ilmî birikime sahip olan, şimdiye kadar binlerce talebe yetiştiren, pekçok idârî görevde bulunan, yüzlerce personeli olan bir fakülteyi idare eden Prof. Afyoncu gibi düzgün bir ismin Millî Savunma Üniversitesi’nin rektörlüğüne getirilmesi gayet yerinde bir karardır...

Murat Bardakçı arkadaşını savundu ile ilgili etiketler Murat Bardakçı Erhan Afyoncu Bugün
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.