"Mülteci botu batıran Avrupa bize 'kriter' koyamaz!"

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu, Avrupa Birliği (AB) Konseyi'ne Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti.

Strasbourg'daki oturumda yapılan oylamada, Türkiye Raportörü Kati Piri'nin hazırladığı rapor 64'e karşı 477 oyla kabul edilirken, 97 üye de çekimser kaldı.

Türkiye karara tepki gösterdi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Hiçbir bağlayıcılığı olmayan bir rapordur. Yok hükmündedir." dedi.

MÜLTECİ BOTLARINI PATLATAN AVRUPA

Akademisyen İdris Kardaş da karara sert tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

AB'nin, demokrasi hususunda referans noktası olmaktan Mısır darbesi ve 15 Temmuz’daki tepkisizliği ile çıktığını belirten Kardaş, "Raporda anayasa değişikliği uygulanırsa müzakereler derhal dursun çağrısı var. Brexit’i tanıyanlar, 16 Nisan’ı tanımıyorlar. Hadsizler. 16 Nisan referandumu Kopenhag kriterlerine uygun değilmiş. Mülteci botu batıran sizler mi Kopenhag kriterlerine uyuyorsunuz. Kritermiş?" diye yazdı.

AB’nin, Türkiye’nin referandum kararına karşı tutumunun, "sömürgecilik alışkanlığı" olduğunu da vurgulayan İdris Kardaş, "Çocukların da içinde olduğu mülteci botlarını patlatan Avrupa bize, Kopenhag kriterleri koyamaz. Tepeden bakan raporlar hazırlayamaz." ifadelerini kullandı.

"Mülteci botu batıran Avrupa bize 'kriter' koyamaz!" ile ilgili etiketler idris kardaş