Müjde Ar annesi Aysel Gürel’i anlattı: 'Paramız yoktu, 6 ay bize mercimek yedirdi'

1980'li yıllarda rol aldığı filmlerle adından söz ettiren 67 yaşındaki usta oyuncu Müjde Ar, "Çekmecem'de Kitap Var" etkinliğine katıldı. Etkinlikte annesi ve Türk müzik tarihinin en önemli söz yazarlarından biri, Türkolog, tiyatro oyuncusu Aysel Gürel'in şiirlerinden oluşan "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" adlı kitap üzerine konuşan Müjde Ar, çocukluk yıllarından bahsetti. Ar, "Biz çok parasızlık çektik. Bir gün hiç paramız yoktu, 6 ay mercimek yedik." ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Çekmecem'de Kitap Var" etkinliğine katılan usta oyuncu Müjde Ar, annesi Aysel Gürel'in şiirlerinden oluşan "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" adlı kitap üzerine konuştu.

Aysel Gürel’in hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösterimiyle başlayan etkinlik, duygulu anlara sahne oldu. Müjde Ar, hem annesi Aysel Gürel’in şiirlerinden oluşan “Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam” adlı kitabı üzerine konuştu hem de annesiyle olan hatıralarını paylaştı.

Müjde Ar annesi Aysel Gürel’i anlattı: 'Paramız yoktu, 6 ay bize mercimek yedirdi' - Resim : 2

''AYLARCA MERCİMEK YEDİK''

Annesiyle olan hatıralarını anlatan Müjde Ar, "Biz çok parasızlık çektik. Dedem ölünce onun çok iyi bir maaşı vardı. Bizi döndürüyordu. Tiyatrocu maaşı ne olacak. Yağmur yağar, tiyatro kapanır. Tiyatro olunca mutfakta tencere kaynıyor. Olmayınca her şey duruyor. Bir gün annem, hiç paramız yok biz 6 aydır mercimek yiyoruz, akıllı kadın protein diye bize mercimek yediriyor. Biz sıfıra geldik, bir bakkalımız vardı. Gidiyorduk ufak tefek peynir falan veriyordu sonradan o da vermedi. Annem su saatine giden kurşun boruları kesti. Onları sattı hurdacıya sonra saati kurmaya gelen adam boruları sordu. Annem o adamı da kovdu. Biz yine bir şekilde mercimeği yedik 10-15 gün boyunca" dedi. (İHA)

Müjde Ar annesi Aysel Gürel’i anlattı: 'Paramız yoktu, 6 ay bize mercimek yedirdi' - Resim : 3

“Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam” isimli kitap, Aysel Gürel’in 60 yıl boyunca biriktirdiği ve ölümünün ardından kızları Müjde ve Mehtap tarafından özenle sandıklarda saklanan el yazması 144 şiir, söz, mektup ve çalışma notlarından oluşuyor.

Müjde Ar annesi Aysel Gürel’i anlattı: 'Paramız yoktu, 6 ay bize mercimek yedirdi' - Resim : 4

Müjde Ar annesi Aysel Gürel’i anlattı: 'Paramız yoktu, 6 ay bize mercimek yedirdi' ile ilgili etiketler Müjde Ar Ayseş Gürel Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam Çekmecem'de Kitap Var

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.