"Mühürler kasıtlı olarak basılmadı, bu tipik Fethullahçı pratiği!"

Anayasa değişikliği ile ilgili referandum sonuçlarına dair en büyük tartışma, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "mühürsüz oyların kabul edileceği" ile ilgili açıklaması etrafında yaşanıyor.

YSK'nın kararına CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'den de eleştiriler geldi.

Yaşanan gelişmelerle FETÖ arasında bağlantı kuran Cihaner, "Bu tipik bir Fethullahçı yargı pratiğidir. Kumpas davalarında çok sık gördük. CMK’nın emredici hükümlerini dinlemiyorlardı. Eğer bir yargıç açık hükme rağmen tersine karar veriyorsa bu karar hukukun “yanlış” uygulanması olarak ele alınamaz. Mutlaka ama mutlaka gizli ve/veya kirli bir gerekçesi vardır." ifadelerini kullandı.

YSK'nın mühürsüz pusulaları kabul etmesinin "kanunsuz" olduğunu da savunan CHP'li Cihaner, "Mühürler kasıtlı olarak basılmadı." iddiasını gündeme getirdi.

Referandum sonuçlarına "şaibe" düştüğünü öne süren ve seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini öne süren İlhan Cihaner, YSK Başkanı'na da "FETÖ'cü" imasında bulundu.

Cihaner şu ifadeleri kullandı;

"Yüksek olasılıkla YSK Başkanı kendisine güvenilmesini bekliyordur. Ama kusura bakmasın bugüne kadar yaptıkları, Fethullahçıların yargıya egemen olduğu dönemde yaptığı görevler ve hakkında bir FETÖ itirafçısının beyanları bu güveni duymamıza engel. Hukuk katledilirken sesini duymadık hiç. Kurumsal güvenden de bahsetmeyin bize. İşte KPSS sınavları."

"Mühürlerin kasıtlı olarak basılmadığını" iddia eden Cihaner, her sandık başında görev yapan CHP'li görevlilerin o sırada ne ile meşgul olduğuyla ilgili bir yorum yapmaktan ise kaçındı. / SuperHaber

"Mühürler kasıtlı olarak basılmadı, bu tipik Fethullahçı pratiği!" ile ilgili etiketler YSK FETÖ ilhan cihaner
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.