Muhterem Nur kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Arabesk müziğin unutulmaz ismi Müslüm Gürses, ölümünün 8'inci yılında dostları ve sevenleri tarafından anılıyor. Ölüm yıl dönümü vesilesiyle, Gürses'in 2020 yılında hayatını kaybeden eşi Muhterem Nur'un da hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Muhterem Nur kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ölümünün 8'inci yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Gürses'i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı'na saatler öncesinden gelen hayranları, merhum sanatçıya dua etti. Aralarında Gürses'e benzerliği ile dikkati çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı. Müslüm Baba'nın ölüm yıl dönümünde 2020 yılında hayatını kaybeden eşi Muhterem Nur'un da hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Muhterem Nur kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Detaylar haberimizde...

Muhterem Nur kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

MUHTEREM NUR KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

Asıl adı Olga olan Muhterem Nur, Manastır şehrinde 1927'de dünyaya geldi. Babasını hiç tanımayan Muhterem Nur "Anne" dediği teyzesi tarafından büyütüldü. Çok küçük yaşlarında ailesinin geri kalanıyla Türkiye'ye göç etti. Yeni nüfus cüzdanıyla adı Aysel Muhterem, soyadı da Kısa oldu. Çocukluğu İstanbul Eyüp'te geçti. İlkokulu Eyüp'te bitirdi, 14 yaşında yine Eyüp'te bir dokuma fabrikasında çalışmaya başladı. Bir subay ile evlendi ve bir oğlu oldu. Muhterem Nur'un hayatı Ömrümce Ağladım adlı kitaba konu oldu.

Muhterem Nur, rol aldığı filmlerin yanı sıra Müslüm Gürses ile yaşadığı dillere destan aşkla da hep gündemdeydi. Aslında Gürses henüz tanışmadan kendisi de şöhrete erişmeden Nur'un filmlerini izlemişti hatta ona uzaktan uzağa da aşık olmuştu.

İkili 1986 yılında dünya evine girdi ve Müslüm Gürses'in ölümüne kadar (3 Mart 2013) evlilikleri devam etti.

Muhterem Nur kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? - Resim : 2

Müslüm Gürses, eşiyle ilgili yaptığı bir açıklamada, "Her insana bel bağlamam ama Muhterem Hanım, bu dünyanın insanı değil. Ben bugün bir yerlere gelmişsem bunda yüzde 90 Muhterem Hanım'ın payı vardır" ifadelerini kullanırken, Muhterem Nur ise "Ondan önce yaşamıyordum. Mutlu olmayı, huzuru anladım. Eğer bir gün gözlerim görmez, ayaklarım tutmaz, kollarım da yukarıya kalkıp ona yardım etmezse, o zaman Müslüm'ü yalnız bırakırım" açıklamasında bulunmuştu.

Muhterem Nur 20 Mart 2020 tarihinde sabah 06:30'da tedavi gördüğü İstinye Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle öldü. Nur, vefat ettiğinde 87 yaşındaydı.

 

 

Muhterem Nur kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? ile ilgili etiketler Muhterem Nur Müslüm Gürses
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.