Muhsin Divan koronadan yaşamını yitirdi! İş insanı, siyasetçi ve yarışmacı olarak tanınmıştı

Koronavirüs bu kez, "üstat" lakabı ile tanınan, ünlü iş insanı ve siyasetçinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Tansu Çiller döneminde, Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Üsküdar Belediye Meclis Üyeliği yapan Muhsin Divan Covid-19 sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Bir çok bilgi yarışması programına da çıkan Muhsin Divan’ın cenazesi, bugün Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Türkiye, 1954 doğumlu Muhsin Divan'ı, 90'lı yıllar da siyasetçi olarak tanıdı.Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde, İstanbul İl Başkanı olan Muhsin Divan, 1990 yılın da, DHKP/Ç tarafından yapılan silahlı saldırı da da ağır yaralanmıştı. Divan, saldırı sırasın da, militanlarla kendi silahı ile karşılık vermişti.

İŞ İNSANI VE SİYASETÇİ DİVAN, YILLAR SONRA YARIŞMACI OLDU

Kamuoyunun DYP İstanbul Başkanlığı yaptığı için, siyasetçi olarak tanıdığı Divan, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu ve Büyük Kulüp Üyesi idi. Muhsin Divan, bir dönem Ak Parti kurucuları arasında da olan, ünlü armatör ve işadamı Cengiz Kaptanoğlu’nun tersanesinde Genel Müdürlük görevini yürütmüştü.

Muhsin Divan koronadan yaşamını yitirdi! İş insanı, siyasetçi ve yarışmacı olarak tanınmıştı

YARIŞMA PROGRAMLARINDA HERKESE MEYDAN OKUMASI İLE POPÜLER OLMUŞTU

"Üstad" lakabı ile tanınan Divan, siyaseti bıraktıktan yıllar sonra, televizyonlarda yayınlanan çeşitli bilgi yarışma programlarına çıkarak, başarılı olmuş ve 500 bin TL'ye yakın para ödülleri de kazanmıştı. İddialı bir yarışmacı olan, kendini yenilmez gören ve herkesi düelloya davet eden Divan, tüm yarışma severler ile ekran başındaki izleyenlere meydan okuması ile popüler olmuştu.

Muhsin Divan koronadan yaşamını yitirdi! İş insanı, siyasetçi ve yarışmacı olarak tanınmıştı - Resim : 2

DİVAN, YARIŞMADAYKEN EVİNE HIRSIZLAR GİRDİ

Muhsin Divan bir televizyonda yayınlanan yarışma programı yarışmacı iken, evi hırsızlar tarafından soyunmuştu. Divan’ın çekimlerde olduğu saatlerde eve giren hırsızlar, değeri yaklaşık 200 bin dolar olan saat ve objektif koleksiyonu ile 300 yıllık antika vazoyu çalmışlardı. Muhsin Divan'ın evine giren hırsızlar, 30 yıldır topladığı değeri 200 bin dolar olan 80 koleksiyon saat ve 7 özel objektifi ile 300 yıllık antika vazoyu alarak kaçmışlardı. Olay sırasında çekimde olduğunu belirten Muhsin Divan, 30 yıl boyunca dünyanın dört bir yanından topladığı saatleri, çocuğu gibi sevdiğini söyleyerek; “Hırsızlar muhtemelen takip ederek eve girmişler. Çaldıkları saatler ve vazo yeri doldurulamaz şeyler. Türk polisinin en kısa zamanda hırsızları yakalayacağından eminim” demişti.

Muhsin Divan koronadan yaşamını yitirdi! İş insanı, siyasetçi ve yarışmacı olarak tanınmıştı - Resim : 3

EĞİTİCİ VE ÖDÜLLÜ FOTOĞRAFÇILIK USTASIYDI

Rizeli olan Muhsin Divan, 2 çocuk babasıydı. Küçükyalı'da en son olarak antikacılık işiyle uğraşan Muhsin Divan, eğitim verecek kadar ve ödüllü bir fotoğrafçı, kitap kurdu ve gezgin idi. Divan ayrıca, dünyanın bir çok ülkesinden aldığı antika eşya meraklısı bir koleksiyonerdi.

Muhsin Divan koronadan yaşamını yitirdi! İş insanı, siyasetçi ve yarışmacı olarak tanınmıştı - Resim : 4

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Yaşamı filmleri aratmayacak şekilde hararetli, acı ve sürprizlerle dolu geçen 68 yaşındaki Muhsin Divan’ın cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip Üsküdar Fıstıkağacı Kuruçeşme Camii’nde kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Muhsin Divan koronadan yaşamını yitirdi! İş insanı, siyasetçi ve yarışmacı olarak tanınmıştı ile ilgili etiketler muhsin divan siyasetçi program yarışmacısı vefat etti
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.