'Bilinci tamamen açık, koronayı yenmek üzere'

Gelen son dakika haberine göre; Koronavirüs nedeniyle tedavi altında olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş, ''Bilinci tamamen yerinde, fizik tedavi döneminden sonra normal yaşantısına dönebilecektir.'' ifadelerini kullandı.

Özel bir hastanede Organ Nakli Merkezi'nde görev yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş, Akdeniz Üniversitesi'nde koronavirüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Demirbaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''BİLİNCİ TAMAMEN YERİNDE''

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek'in son durumu hakkında;

Bilinci tamamen yerindedir. Akciğerlerindeki enfeksiyon devam etmekte olup kontrol altındadır. Trakeostomisi (Solunum borusundaki delik) ile solunum makinesine bağlıdır ve solunum makinesi ihtiyacı devam etmektedir.

Uzun süredir yoğun bakımda olması ve geçirdigi diğer enfeksiyonlar nedeniyle oluşan kas güçsüzlüğü nedeniyle solunum kaslarının henüz yeterince güçlenememesi dolayısıyla solunum makinesinden henüz ayrılamamıştır. Kas güçlendirilmesi amacıyla fizik tedavi uygulanmakta olup kol ve bacak hareketleri giderek düzelmektedir.

''SON DERECE OLUMLU...''

Bu güzel bayram gününde paylaşmaktan mutluluk duyarım ki, şu ana kadar tedavisine katkı sağlayan tüm hekim ve hemşire arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla Sn. Böcek son derece olumlu bir iyileşme dönemindedir.

İnancım odur ki bir süre sonra tamamen solunum makinesinden ayrılabilecek ve belli bir fizik tedavi döneminden sonra normal yaşantısına dönebilecektir.

Kuşkusuz yoğun bakımda yatan her hastada kısa sürede olumsuz değişiklikler görülebilmektedir. Böyle bir gelişme ile karşılaşmayacağımızı umuyorum.

Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum."

 

'Bilinci tamamen açık, koronayı yenmek üzere' ile ilgili etiketler Muhittin Böcek Korona tedavi Antalya Belediye Başkanı Alper Demirbaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.