Muharrem İnce'den skandal 'Yahudi' tweet'i!

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2. Dünya savaşında soykırımdan Musevileri kurtaran Türk diplomatların anısına verilen 'Yahudi Cesaret Ödülü'yle ilgili skandal bir tweet'e imza attı. İnce'nin paylaşımına sosyal medyada tepki yağdı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hükümetin ABD ile yaşanan gerilim karşısındaki tutumunu eleştirdi.

Muharrem İnce, bir tweetinde "Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne lâyık görülen ve bu ödülü kendine lâyık görenlersiniz" ifadelerini kullandı.

"BU SÖYLEM YAKIŞIYOR MU?"

İnce’nin bu yorumuna tepki geldi. Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh, “Muharrem Bey, Yahudi ödülünün ne gibi bir sakıncası var? Bu söylem yakışıyor mu? “Yahudi” kelimesinin nefretin & ötekileştirmenin bir simgesi haline de getirildiği bir ortamda bu tweet’i farkındalıkla yazmadığınızı düşünerek kaldıracağınızı bekliyoruz! Saygılar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İnce'ye tepkilerden bazıları şöyle:

 

 

Muharrem İnce'den skandal 'Yahudi' tweet'i! ile ilgili etiketler Muharrem İnce Yahudi tweet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.