Muharrem İnce nasıl hidayete erdi? VİDEOLU ANLATIM

İşte Muharram İnce'nin "dindar" görünme çabası altında yatan gerçekler...

Muharrem İnce, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna isminin duyurulmasının hemen ardından soluğu Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde almıştı.

İnce, camide cuma namazı kılmış ve gazetecilere poz vermişti.

"Namaz açılımı" ile sağ seçmenle CHP'nin arasındaki buzları eritmek için kollarını sıvayan Muharrem İnce bununla da sınırlı kalmadı.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Eyüpsultan türbesini ziyaret etti, katıldığı açılışlarda dualar okudu...

BOLU'DA "CUMA NAMAZI" TARTIŞMASI

CHP'li İnce son olarak Karabük'te "namaz" pozu verdi.

Geçtiğimiz gün miting için Karabük'e giden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Yunuslar köyündeki camiye gitti.

Muharrem İnce nasıl hidayete erdi? VİDEOLU ANLATIM

İnce'nin burada "cuma namazı kıldığı" bilgisi basınla paylaşıldı. Ancak İnce’nin namaz kılarken poz verdiği görüntüde, cami duvarındaki saat dikkatleri çekti.

Saatin, cuma namazlarının kılındığı öğle vaktini değil, 17:50'yi göstermesi dikkat çekti.

Muharrem İnce nasıl hidayete erdi? VİDEOLU ANLATIM - Resim : 2

GEÇMİŞTE NE DİYORDU?

Tüm bu çabalara karşın, seçim kampanyasında "dindar" gözükmek için yoğun çaba harcayan Muharrem İnce iflah olmaz bir başörtüsü düşmanı olarak biliniyor!

Muharrem İnce adaylığı öncesi TBMM'de yaptığı açıklamada, başörtüsü serbestisine cephe almış ve resepsiyona katılmayacağını belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Üniversitede türban takıp giriyor kız çocuklarımız. Hükümet, Başbakan (Erdoğan) niye bir açıklama yapmıyor?

Kamuda olmayacak, ilköğretimde olmayacak, ortaöğretimde niye olmayacak diye niye bir açıklama yapamıyor? Niye yapmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı (Abdullah Gül) niye konuşmuyor?

Ne oldu da iki resepsiyon bir resepsiyona indi? Yani bu kamuda çalışanlara da türban taktırmanın, ilköğretimdeki çocuklarımıza da türban taktırmanın Çankaya'dan başlangıcı mı acaba? Onun için katılmıyorum..."

 

Muharrem İnce nasıl hidayete erdi? VİDEOLU ANLATIM ile ilgili etiketler Muharrem İnce seçim video başörtüsü türban
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.