Muharrem İnce: HDP, CHP'yi destekledi

Mart ayının başında CHP'den istifa edeceği ve yeni partisini kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, bir kez daha CHP'yi hedef aldı. CHP'nin Atatürkçü olmaktan uzaklaştığını vurgulayan İnce, ''Atatürk diyemeyen il başkanları var.'' dedi. Yerel seçimlerde İstanbul, Adana gibi şehirlerin sadece CHP'lilerin oylarıyla alınmadığını ifade eden İnce, ''Seçimlerde HDP bizi destekledi. Kimse kimseyi yanıltmasın'' şeklinde konuştu.

Yaklaşık 40 yıl süren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) serüvenini önümüzdeki günlerde sonlandıracağı iddia edilen eski vekil ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 1 Mart tarihinde partisinden istifa edecek.

Bu gelişme üzerine aynı gün yeni kuracağı Memleket Partisi'ni duyuracağı beklenen İnce, Ankara'nın Çankaya ilçesinde genel merkez olması maksadıyla bir de bina tuttu. 

Tüm bu gelişmelere ilişkin fikri sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Hayırlı olsun diyeceğiz arkadaşlar. Parti kurmak serbesttir. İsteyen parti kurabilir.'' ifadelerini kullandı.

Bu açıklamarın üzerine Muharrem İnce'den CHP ile gerilimi artıracak yeni çıkışlar geldi.

The Independent Türkçe'den Benan Kepsutlu'ya konuşan İnce, CHP'nin Atatürkçü bir parti olmaktan uzaklaştığını ifade etti. 

''CHP YOLDAN ÇIKIYOR''

İsim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef alan İnce, ''Benim kimseyle sorunum yok. Bana yapılan yanlışlar husumetim. Onun için partide yanlış şeyler görüyorum. Partinin 2 tane yalnışı var. Bunlarda ilki bir yola çıkmıyor, ikincisi ise yoldan çıkıyor. Yoldan çıkıyor derken; ilkelerinden uzaklaştı CHP... 'Atatürk' diyemeyen bir il başkanları var.'' ifadelerini kullandı.

''HDP CHP'Yİ DESTEKLEDİ, KİMSEYİ KANDIRMASINLAR''

CHP ile HDP arasındaki 'siyasi' ilişkiye de değinen İnce, İstanbul, Adana, Mersin gibi şehirlerin seçimde ipi göğüslemesinde HDP'nin de payı olduğunu açıkladı. İnce, ''Buradaları sadece CHP oylarıyla mı aldık? Hayır, İYİ Parti'nin de HDP'nin de Saadet Partisi'nin de oyu var.'' şeklinde konuştu.

Seçimlerde alınan desteklerin sadece yerel seçimlerle sınırlı kalmayacağını vurgulayan İnce, ''Şimdi önümüzde genel seçim var. Milletvekilliği seçiminde kimse kimseyi tanımaz. Kimse kimseyi yanıltmasın. Herkes partisine oy verecek. Milletvekilliği seçiminde HDP aday çıkarmadı İstanbul'da. Bizi destekledi. Şimdi milletvekili seçimi var aday mı çıkarmayacak. Bir tane oy gelmez CHP'ye.'' ifadelerini kullandı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Muharrem İnce: HDP, CHP'yi destekledi ile ilgili etiketler HDP Muharrem İnce CHP Kemal Kılıçdaroğlu seçim ittifak vekil Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.