Muharrem İnce hakkında 'ihraç' dilekçesi! CHP'li Özel'den açıklama...

CHP'li Barış Yarkadaş, iki parti üyesinin Yalova İl Başkanlığı'na Muharrem İnce, kardeşi Hüseyin İnce ve Vefa Salman hakkında disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle dilekçe verdiklerini açıkladı. Dilekçede 3 ismin parti hukukuna aykırı davrandığı gerekçesiyle ihraçlarının istendiği belirtildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Özel, "Sayın İnce’nin böyle bir muamele görmesi mümkün değildir. En üst düzeyde nezaket görecektir" dedi.

İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu ve Gürkan Hacır yeni yayın döneminde tekrar Halk TV ekranlarında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, 'Memleket Hareketi'ni kuran CHP'li Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Yarkadaş, "Şimdi hem Muharrem İnce, hem Muharrem İnce'nin kardeşi hem de Yalova'nın görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Vefa Salman hakkında iki partilimiz disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle Yalova il başkanlığına dilekçe vermiş." dedi.

3 ismin partiden ihracının istendiğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dilekçede Muharrem İnce'nin yaptığı konuşmalardan, Muharrem İnce'nin kardeşi Hüseyin İnce'nin Facebook'a yazdığı yazılardan, Vefa Salman'ın da belediyede devam eden soruşturmadan dolayı parti hukukuna aykırı davrandığı gerekçesiyle partiden ihraçları istendi.

Tabii burada Yalova İl Başkanlığı Muharrem İnce ile ilgili bir disiplin kararı verebilir. Ancak Muharrem İnce eski milletvekili olduğu için bunu partinin en üst yargı organı olan Yüksek Disiplin Kurulu'na götürüp 7 gün içinde itiraz edebilir.

Ben bugün CHP kulislerinde nabız yokladım. Ve bu nabızda da Sayın Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'nin partiden atılmasına sıcak bakmadığı kanaatine eriştim. Belki Muharrem İnce de kendisiyle ilgili dilekçeyi şimdi duydu. Kardeşi Hüseyin İnce de duymuş olabilir. Vefa Salman da şu an duymuş olabilir."

Yalova İl Başkanlığı Disiplin Kurulu bildiğim kadarıyla bu hafta toplanacak. Ama nasıl bir karar verecek. 1000 günde memleketi dolaşacağım diyor ya Muharrem İnce. O otobüs Hakkari'den İzmir'e İzmir'den Sinop'a Sinop'tan Kars'a giderken acaba Muharrem İnce hala CHP'li olarak devam edecek mi. Burada Cumhuriyet Halk Partisi'ni zor bir karar bekliyor. Hem Yüksek Disiplin Kurulu'nu hem Yalova İl Başkanlığını."

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Muharrem İnce için ihraç başvurusu yapıldığı iddialarına ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklamada bulundu.

Özel şu ifadeleri kullandı;

"Bir iddia olarak; Yalova Merkez İlçe’ye bir dilekçeyle bir partilinin başvurduğu söyleniyor. Bunu doğrulatabilmiş değiliz. Yalova’ya ve Genel Merkezimize yollanmış böyle bir talep yok. İki gün önce MYK’da Genel Başkanımız, Sayın İnce’nin ihraç edilmesi gibi düşüncesi söz konusu değil. Bu konuyu birileri kasıtlı olarak köpürtmeye çalışıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nu kimse Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan ile karıştırmasın. Kılıçdaroğlu’nun demokratik olgunlugu iki liderde olsaydı bugün Türkiye başka bir yerde olurdu. Partilerinde en ufak eleştiriyi kesin ihraç diye partilerinin kurucularını, ikinci genel başkanlarını, siyasetçilerini ihraç edenlerle Kılıçdaroğlu’nu kimse karıştırmasın. Sayın İnce’nin böyle bir muamele görmesi mümkün değildir. En üst düzeyde nezaket görecektir."

Muharrem İnce hakkında 'ihraç' dilekçesi! CHP'li Özel'den açıklama... ile ilgili etiketler CHP Muharrem İnce Barış Yarkadaş Yalova ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.