Muhammed Ali'nin ölümünün 2. yıl dönümü...

Spor dünyasında "tüm zamanların en büyüğü" olarak anılan ve 2016 yılında 74 yaşında hayatını kaybeden efsanevi boksör ve ünlü ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali vefatının 2. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Efsane boksör Muhammed Ali onuruna, başta mezarının bulunduğu Kentucky eyaletinin Louisville kenti olmak üzere ABD'nin birçok kentinde törenler düzenlendi.

Uzun süre Parkinson hastalığı ile mücadele eden Muhammed Ali, 3 Haziran 2016 tarihinde solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, sadece spor dünyasını değil uluslararası kamuoyunu da yasa boğmuştu.

MUHAMMED ALİ KİMDİR?

Müslüman olmadan önceki adı Cassius Marcellus Clay Jr. olan Muhammed Ali 17 Ocak 1942'de ırkçılığın hayli yoğun olduğu Louisville'de dünyaya geldi.

Afro-Amerikan kökenli olan Clay, henüz 12 yaşındayken boksla tanıştı ve kısa zaman içinde Ulusal Atletler Birliği ve Altın Eldiven Şampiyonasında amatör olarak müsabakalara girmeye başladı.

61 MAÇTA 56 ZAFER

Amatör ligde katıldığı 167 maçın 161’ini kazanarak bu alanda bir rekora imza attı. Profesyonel döneminde yaptığı 61 maçta sadece 5 kez yenilen, olimpiyat ve dünya şampiyonu olan Muhammed Ali, 37'si nakavt olmak üzere 56 maçını kazandı.

1960 yılında henüz 18 yaşındayken katıldığı Roma Olimpiyatlarında hafif ağır sıklette altın madalya kazandı ve bu madalya ile spor camiasında ismini duyurmaya başladı.

Altın madalya ile ABD'ye döndükten sonra gittiği bir restoranda siyahilere servis yapılmadığını duyunca çok sinirlendi ve kazandığı altın madalyayı yakındaki bir nehre attı. Bu olayla birlikte ülkesine bakış açısı değişmeye başlayan Clay, İslam'a ilgi duymaya başladı.

Muhammed Ali'nin ölümünün 2. yıl dönümü... ile ilgili etiketler muhammed ali
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.