Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu

Sözcü gazetesinin yayınladığı ve diğer muhalif basının da hızla servis ettiği "Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye ile Katar arasında 2 Mart 2021 tarihinde "Askeri sağlık alanında eğitim ve iş birliği" protokolü adlı bir anlaşma imzalandı.

Bu anlaşma uyarınca, Türkiye'nin en büyük askeri üslerinden birine ev sahipliği yapan Katar ile askeri iş birliğinin kapsamı daha da genişledi.

Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu

ASKERİ PERSONEL VE ASKERİ ÖĞRENCİLERİ KAPSIYOR

Anlaşmanın maddeleri uyarınca iki devletin askeri personel ve öğrencileri karşılıklı olarak eğitilecek. Tıp fakültesi, diş hekimliği eğitimi, eczacılık eğitimi, hemşirelik eğitimi gibi alanlarda eğitici, danışman, gözlemci, uzman personel, öğretim elemanı ve askeri öğrenci değişimi öngörülüyor.

Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu - Resim : 2

PERSONELLER İÇİN ASKERİ UÇAK VE ORDUEVLERİ İMKANI

Karşılıklı olarak Katar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel ve öğrencilerine, eğitim süresince kendi birliklerine ait kamuflaj ve üniformayı giyme hakkı, askeri uçakla seyahat, orduevinde ikamet gibi imkanlar tanınıyor.

Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu - Resim : 3

SINAV ŞARTI TÜM YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN GEÇERLİ

Ayrıca eğitim için seçilecek personellerin, Türkiye ve Katar'ın 'ulusal mevzuat hükümleri' kapsamında değerlendirileceği belirtiliyor. Günümüzde YÖK mevzuatına göre Türkiye'de eğitim alacak (askeri personeller hariç) tüm yabancı öğrencilerde istisna olmaksızın sınav şartı aranıyor.

Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu - Resim : 4

YKS'YE SAATLER KALA OPERASYON

Sözcü Gazetesi iki ülke arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasını, "Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" başlığıyla okurlarına servis etti. Haberde 'askeri personel ve askeri öğrenciler' ifadesi yerine 'Katarlı gençler' tanımı yerleştirildi.

T24 - Sol Haber gibi mecraların destek verdiği asılsız haber, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu - Resim : 5

Muhalif medyadan YKS öncesi algı operasyonu ile ilgili etiketler Katar Öğrenci Sözcü anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.