Muhalif basının bir algı operasyonu daha çöktü

Birgün gazetesinin bugün yayınladığı bir haberi İzmir Valiliği jet hızıyla yalanladı. Haberi Twitter hesabından paylaşan izmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise geri adım attı.

Türkiye'de muhalif basının yapmaya çalıştığı bir algı operasyonu daha jet hızıyla çöktü. Birgün gazetesinde Aycan Karadağ imzasıyla yayınlanan haberde deprem sonrası konteyner eve yerleştirilen 93 yaşındaki Müşerref Yardaş'ın faturasını ödeyemediği için elektriğinin kesildiği belirtilmişti.

Habere göre, Müşerref Yardaş, "Yaşlılıktan önümü bile zor gördüğüm bu dönemde bir de üstüne elektriksiz kaldım ve karanlık olan dünyam daha da karardı. Bu yapılan bana reva mıdır?” ifadelerini kullanmıştı.

Muhalif basının bir algı operasyonu daha çöktü

TUNÇ SOYER DE PAYLAŞTI

Birgün gazetesinde çıkan haberi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de paylaştı. Soyer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Annemizin karanlığa mahkum edilmesine asla müsaade etmeyiz. Konuyla bizzat ilgileneceğim" ifadelerini kullandı.

İZMİR VALİLİĞİ YALANLADI

Öte yandan İzmir Valiliği, Birgün gazetesinin haberini yalanladı. Valiliği Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Bu haber doğru değildir. Müşerref teyzenin elektriği kesilmemiştir. İzmir depremi sonrası konteynerlere yerleşen 271 ailenin elektrik-su ısınma iaşe-ibate tüm ihtiyaçları karşılandığı gibi Müşerref Yardaş'ın da tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır."

TUNÇ SOYER DE GERİ ADIM ATTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise daha sonra yaptığı başka bir paylaşımda 93 yaşındaki Müşerref Yardaş'ın elektriklerinin kesik olmadığını itiraf etti. Soyer'in Twitter hesabından yaptığı son paylaşım şöyle:

"Karaburun’un Yayla Köyü’nde deprem sonrasında yerleştirildiği konteynerin elektriğinin kesildiği haberleri üzerine sosyal hizmet ekiplerimiz 93 yaşındaki Müşerref Yardaş annemize ulaştı. Kendisi elektriğinin kesik olmadığını, son iki faturayı ödeyemediğini söyledi. Evinin ağır hasarlı olduğunu belirledik ve 10 bin lira destekten yararlanması için işlemini hemen başlattık. Kendisine huzurevimizin kapısının daima açık olduğunu belirtip gıda ve hijyen kolisi yardımında da bulunduk. Bu konuda duyarlılık gösteren bütün hemşehrilerime teşekkür ederim."

Kendisine huzurevimizin kapısının daima açık olduğunu belirtip gıda ve hijyen kolisi yardımında da bulunduk. Bu konuda duyarlılık gösteren bütün hemşehrilerime teşekkür ederim.

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) April 10, 2021

 

Muhalif basının bir algı operasyonu daha çöktü ile ilgili etiketler Tunç Soyer İzmir Karaburun Haber birgün gazetesi izmir valiliği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.