Muhalefetin 'Semra Güzel' kararına HDP'den çok sert tepki: Çanak tutuyorsunuz

SuperHaber'in HDP'li Semra Güzel'in PKK kamplarında çekilmiş fotoğraflarını ortaya çıkarması sonrası hem İYİ Parti hem de CHP, karma komisyonda görüşülen dosyaya evet oyu vereceklerini açıklamıştı. Millet İttifakı'nın bu açıklamalarına HDP'den tepki geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Bu yaptığınız muhalefet değil, iktidarın oyunlarına çanak tutmaktır." dedi.

SuperHaber'in HDP ve Semra Güzel gerçeğini açıklamasının ardından Güzel hakkında fezleke düzenlendi. Meclis'e sunulan dosyada Güzel'e dair pek çok bilgi yer aldı. Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için başlatılan süreç devam ederken hem İYİ Parti hem de CHP, karma komisyonda görüşülen dosyaya evet oyu vereceklerini açıkladı. Muhalefet kanadının bu kararına HDP'den tepki geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Karma Komisyon'da HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in "dokunulmazlık" kaldırılması görüşmelerine dair DEP'li milletvekilleri örneğini verdi.

"FOTOĞRAFLAR SERVİS EDİLEREK BİR LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

1994'te DEP'li milletvekillerinin gözaltına alınma görüntülerini hatırlatan Günay, şöyle konuştu: "DEP'li milletvekillerinin Meclis'ten çıkarılma görüntüleri hepimizin hafızlarında kalıcı yer edinmiş durumda. Şimdi de aynı darbeci siyasetini Semra Güzel üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Dokunulmazlığın kaldırılması için kullanılan her oy AKP- MHP iktidarının dizayn etme çalışmaları için onay vermektir, kabul etmektir, evet demektir. Semra Güzel vekilimiz hakkında insani bir öykü sonucu çözüm sürecinde gerçekleştirdiği bir ziyaret sonucu iktidarın özel operasyon merkezleri tarafından fotoğrafları servis edilerek bir linç kampanyasına dönüştürüldü."

"İKTİDARIN OYUNLARINA ÇANAK TUTMAKTIR"

"Bu fotoğraflar üzerinden HDP'yi parti olarak başka bir denklem içinde göstermek, demokratik ve barışçıl ziyaret zemini dışında yer alıyormuş gibi göstermek kimsenin haddine değildir" diyen Günay muhalefete de şu sözlerle sert çıktı:

"Kendilerine muhalefet diyen bazıları ise tek doğru olan çözüm sürecini mahkum ederek, diyalog girişimlerine karşı çıkarak iktidarın vekilimiz üzerinden yaptığı siyasi operasyona çanak tutmaktadır. Bu yaptığınız muhalefet değil, iktidarın oyunlarına çanak tutmaktır."

Muhalefetin 'Semra Güzel' kararına HDP'den çok sert tepki: Çanak tutuyorsunuz ile ilgili etiketler HDP CHP İYİ Parti Meclis semra güzel fezleke Ebru Günay
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.