Muhalefet lideri Çipras'tan Miçotakis hükümetine uyarı: Batının ileri karakoluna dönüştük

Yunanistan meselesinde birbirinden önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yunanistan'da hükümetin dış politikasına ilişkin tepkiler de artıyor. Geçtiğimiz günlerde bir Yunan milletvekili hükümeti, ülkeyi dev bir ABD üssüne dönüştürmekle suçlamıştı. Son olarak Aleksis Çipras'tan Miçotakis hükümetine bir uyarı geldi. Çipras, Yunanistan'ın "Batı'nın ileri karakolu" haline geldiğini belirterek, "eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız." dedi.

Yunanistan'da hükümete izlediği dış politika nedeniyle eleştiriler gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Mera25 Partisi milletvekili Kleon Grigoriadis, Yunanistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetini, izlediği dış politika nedeniyle eleştirmişti. Hükümeti, ülkeyi dev bir ABD üssüne dönüştürmekle suçlarken “Bizi işe yarar akılsızlar olarak kullanıyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Son olarak Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras'tan Miçotakis hükümetine uyarı geldi.

''YUNANİSTAN'I BELİRSİZLİK VE GÜVENSİZLİK ORTAMINA SOKTU''

Yunanistan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (SEB) yıllık olağan genel kurulunda konuşan Çipras, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in dış politikada izlediği yolun, Yunanistan'ı belirsizlik ve güvensizlik ortamına soktuğunu belirtti.

Muhalefet lideri Çipras'tan Miçotakis hükümetine uyarı: Batının ileri karakoluna dönüştük

''BATININ İLERİ KARAKOLUNA DÖNÜŞTÜK''

Yunanistan'ın çözümün parçası olmak yerine, artık krizin parçası haline geldiğini ifade eden Çipras, "(Yunanistan) Doğu Akdeniz’in zor bir bölgesinde istikrar ve güven merkeziyken, Batı'nın ileri karakolu haline dönüştü. Aslında korunmasız bir karakola çünkü umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız." diye konuştu.

''SAVAŞA DOĞRUDAN DAHİL OLAN ÜLKELER ARASINDAYIZ''

Çipras, Yunanistan'ın Rusya'ya uyguladığı ambargolar nedeniyle ağır bir ekonomik bedel ödediğini belirterek, "Ukrayna'ya adalardan ve sınır bölgelerinden, ağır silahlar göndererek, Ukrayna'ya aktif bir şekilde müdahil olmamız, maalesef bizi savaşa doğrudan dahil olan ülkeler arasına koyuyor." dedi.

Muhalefet lideri Çipras'tan Miçotakis hükümetine uyarı: Batının ileri karakoluna dönüştük - Resim : 2

''EKONOMİK SONUÇLARI OLUMSUZ OLACAK''

Yunanistan'da son yıllardaki hükümetlerin izlediği dogmaların, Miçotakis hükümetince değiştirildiğini dile getiren Çipras, "Komşularımızla karşıtlığımız sadece söylem seviyesinde kalsa, gerginlik artmasa bile, sonuçları ekonomi için de son derece olumsuz olacaktır, özellikle yazın." ifadesini kullandı. 

AA

Muhalefet lideri Çipras'tan Miçotakis hükümetine uyarı: Batının ileri karakoluna dönüştük ile ilgili etiketler Yunanistan Aleksis Çipras Kiriakos Miçotakis abd üssü çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.