"Muhafazakarların hoş görmeyeceği bir yaşamı sürdürüp, hoş görülebilen ender bir karakter!"

Gazeteci-yazar Doğan Satmış, Acun Ilıcalı'nın sıfırdan milyonerliğe uzanan öyküsünü araştırdı, ironik bir üslupla mercek altına aldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin firari Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın danışmanlığını yaptığı esnada gazete ile yollarını ayıran Doğan Satmış yeni kitabı ile gündemde...
510
Kitabında, medyada son yılların "en büyük başarı hikayesinin" kahramanı olan Acun Ilıcalı'nın hayatına odaklanan Satmış, "Ünlü medya patronu nasıl olup da kariyer basamaklarını bu kadar hızlı yükseldi?" sorusuna yanıt aradı.

Doğan Satmış, "Yeni Türkiye’nin Rol Modeli Acun Ilıcalı'nın Sıra Dışı Hikâyesi - Survivor" ismini taşıyan kitabında, "Yaşamı boyunca türlü trajedilerden ve trafik kazalarından kurtulabilmiş; her durum ve her koşuldan sıyrılabilecek bir kabiliyet. Muhafazakâr ya da seküler, her siyasi atmosferde hayatta kalabilecek gerçek bir survivor. " ifadelerine yer verdi.

Acun Ilıcalı'yı, "Muhafazakâr kitlelerin hoş görmeyeceği bir yaşamı sürdürüp, hoş görülebilen ender bir karakter." olarak tanımlayan Doğan Satmış'ın kitabında medya dünyasında yeni tartışmalar başlatacak ifadeler yer aldı.

0001719696001-1_1
Tanıtım bülteninden;
‘Yeni Türkiye’nin Rol Modeli Acun Ilıcalı'nın Sıra Dışı Hikâyesi -

Yaşamı boyunca türlü trajedilerden ve trafik kazalarından kurtulabilmiş; her durum ve her koşuldan sıyrılabilecek bir kabiliyet. Muhafazakâr ya da seküler, her siyasi atmosferde hayatta kalabilecek gerçek bir survivor. ‘Yeni Türkiye’nin eğlence dünyasından sorumlu bakanı. Muhafazakâr kitlelerin hoş görmeyeceği bir yaşamı sürdürüp, hoş görülebilen ender bir karakter. Kitlelerin neyi sevebileceğini iyi bilen bir patron. Gözü pek bir esnaf. Başarıya kestirme yollardan koşmanın, keskin virajları kıvrak bir zekayla kazasız atlatmanın ustası. Modern bir ip cambazı. Genç kitlelere, ciddi bir eğitim ve donanım sahibi olmadan yırtmanın mümkün olduğu umudunu veren yeni bir rol model.

Gazeteci-yazar Doğan Satmış, Acun Ilıcalı'nın sıfırdan milyonerliğe uzanan öyküsünü araştırdı, ironik bir üslupla mercek altına aldı.

g6DNNq3MnESHWJZf1tsoIw

DOĞAN SATMIŞ KİMDİR?

Doğan Satmış, öğrenciyken 1981′de Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe başladı.

Günaydın (1986-1989) ve Bugün (1989) gazetelerinde de görev yaptı. Hürriyet’te 1989′da Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı. 17 yıl çalıştı.

Gazetenin ilk Okur Temsilcisi (Ombudsman) oldu ve bu görevi 5 yıl sürdürdü. Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliğinde bulundu.

2006′da Sabah Gazetesi’ne Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak geçti. 2009′da Habertürk Gazetesi’nin kuruluşunda çalıştı, bir süre günlük köşe yazıları kaleme aldı.

Aynı yıl, Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı'na getirilen Satmış'ın, Kasım 2014'te görevine son verildi.

"Muhafazakarların hoş görmeyeceği bir yaşamı sürdürüp, hoş görülebilen ender bir karakter!" ile ilgili etiketler Survivor doğansatmış acunılıcalı eleştiri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.