Muğla ve Çanakkale’de düzensiz göçmen operasyonu: Plastik botla kaçma isteyen göçmenler kurtarıldı

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik bottaki 35 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Öte yandan bir diğer düzensiz göçmen kaçakçılığı haberi de Çanakkale’den geldi. Çanakkale’de 34 düzensiz göçmen ile geçişi organize ettiği suçlamasıyla 1 kişi yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Datça ilçesi açıklarında lastik botta düzensiz göçmenlerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirildi.

35 GÖÇMEN KURTARILDI

Ekipler, Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik bottaki 35 yabancı uyrukluyu Sahil Güvenlik botuna alarak karaya çıkardı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Dalaman ilçesinde ise açıklarında özel teknede rahatsızlanan bir kişinin tıbbi tahliyesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Muğla ve Çanakkale’de düzensiz göçmen operasyonu: Plastik botla kaçma isteyen göçmenler kurtarıldı

ÇANAKKALE’DE 34 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALNDI

Öte yandan, bir düzeniz göçmen haberi de Çanakkale’den geldi. Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, yelkenliyle yurt dışına kaçmaya çalışan 34 düzensiz göçmen ile geçişi organize ettiği suçlamasıyla 1 kişi yakalandı.

Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, Eceabat açıklarında İtalya rotası yönüne giden yelkenli içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

Bir süre takip edilen tekneye "TCSG-66" ve "KB-10" botlarıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda 34 düzensiz göçmen yakalandı. Yelkenlideki 1 şüpheli ise göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Düzensiz göçmenler, Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

 

Muğla ve Çanakkale’de düzensiz göçmen operasyonu: Plastik botla kaçma isteyen göçmenler kurtarıldı ile ilgili etiketler göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.