Müebbet hapis cezası alanlara 'romantik ilişki' kurmak yasaklandı!

Danimarka'da müebbet hapis yatan kişilerin cezalarının ilk 10 yılında yeni ilişkiye başlaması yasaklandı. Danimarka Adalet Bakanlığı, 'Burası bir flört merkezine dönüşmemeli' dedi. Karar, 17 yaşındaki bir genç kızın, cinayetten hüküm giymiş birisine aşık olduğunu açıklamasının ardından geldi.

Danimarka'da, müebbet hapis cezası alanlara yönelik ilginç bir uygulama başladı. Artık romantik ilişki yaşayamayacaklar.

'BU KESİNLİKLE DURDURULMALI'

Danimarka Adalet Bakanlığı, ülkede ömür boyu hapis cezası yatan mahkumların, yeni romantik ilişkilere başlamasının yasaklandığını açıkladı. Adalet Bakanı Nick Haekkerup, "Menfur suçlar işleyen mahpusların, sempati ve ilgi kazanmak için gençlerle temasa geçmelerinin son yıllarda iğrenç örneklerini gördük. Bu kesinlikle durdurulmalı" dedi.

'FLÖRT MERKEZLERİ OLARAK KULLANILMAMALI'

Haekkerup, "Ömür boyu hapis cezasına çaptırılmış olanlar, cezaevlerimizi, suçlarıyla övünmek medya platformu ya da flört merkezleri olarak kullanmamalı" diye konuştu.

'Yeni ilişki yasağı' yasası, bir mahkumun cezasının ilk 10 yılı boyunca geçerli olacak ve bu kişilerin yalnızca tutukluluktan önce yakın olduğu kişilerle mektup veya telefon görüşmelerine izin verilecek. Ayrıca, uzun süreli mahkumların sosyal medyada suçlarıyla ilgili paylaşım yapmalarına izin verilmeyecek.

KARARA 17 YAŞINDAKİ BİR GENÇ KIZ SEBEP OLDU

Karar, birkaç ay önce 17 yaşındaki bir kızın Nisan 2018'de İsveçli gazeteci Kim Wall'un denizaltısı UC3 Nautilus'da öldürülmesinden suçlu bulunan Peter Madsen'e aşık olduğunu açıklamasının ardından geldi.

Çarşamba günü onaylanan tasarı, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek.

 

 

Kaynak: Duvar

Müebbet hapis cezası alanlara 'romantik ilişki' kurmak yasaklandı! ile ilgili etiketler Müebbet hapis Ceza romantik flört
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.