Müdür mesai bitince 'Yarasa Adama' dönüşüyor: Eve uçarak dönüyor!

Mesaisi bitince Yarasa Adam'a dönüşen Cengiz Koçak, evine uçarak dönüyor. Önce paraşütçülerden birine 'otostop' yaparak gökyüzünün ortalarına gelen Koçak, sonrasında kendini serbest bırakarak wingsuit ile uçmaya başlıyor ve Ölüdeniz sahillerine konuyor. 2000 metre yükseklikteki ofisinden sahildeki evine gelmesi ise 5 dakikadan az sürüyor.

Cengiz Koçak, emekliliğinin ardından 2011 yılında Base jump (serbest düşüş) sporuyla ilgilenmeye başlayan Koçak, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde aldığı eğitimle Türkiye'de wingsuit (özel kıyafetle yarasa adam uçuşu) sporcusu olma özelliğini elde etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve milli takım adına yarışmalara katılan ve bu alanda ulusal ve uluslararası birçok başarı elde eden Koçak, çevresinde "yarasa adam" olarak tanındı.

20 GÜN ÖNCE 2000 METRE YÜKSEKLİKTE BİR İŞE BAŞLADI

Wingsuit base jump için keşfettiği yeni atlayış noktaları ve atlayışlarla ün kazanan Koçak, 20 gün önce Babadağ Teleferik'te genel müdür olarak işe başladı.

Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, işten eve uçarak dönüyor. 

MESAİ BİTİNCE YARASA ADAM OLUYOR

Akşam mesai bitiminde ise 20 dk uzaklıktaki paraşütle atlama alanlarından birine gidip, yamaç paraşütü ile havalanacak bir pilota 'otostop' yaparak onunla  gökyüzüne atlıyor.

İstenilen yere geldiğinde bağları çözerek paraşütten boşluğa düşerken özel kıyafeti ile wingsuit atlayışı yapıyor ve paraşütsüz şekilde uçuyor. 

Müdür mesai bitince 'Yarasa Adama' dönüşüyor: Eve uçarak dönüyor!

Ölüdeniz plajının üzerine geldiğinde ise kendi paraşütünü açarak evine varıyor. 

Yaklaşık 2000 metrededeki ofisinden deniz kenarındaki evine uçarak 5 dakikada giden Koçak, çevresinde yarasa adam olarak tanınıyor.

Atlamak ve uçmak benim yaşamsal tutukum ve bunları işim olarak yapabilme fırsatı sunuyor bana bu proje' diye konuştu.

KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

'Muhtemelen bunu dünyada yapan ikinci bir kişi daha yok, kendimi şanslı hissediyorum.' diyen Koçak,  'Bazen başka paraşütçülerin yanından uçarak geçiyorum' diye sözlerini  Zamanı geldiğinde kendi paraşütünü çalıştırarak kumsala iniş yapıyor.

Kaynak: AA

Müdür mesai bitince 'Yarasa Adama' dönüşüyor: Eve uçarak dönüyor! ile ilgili etiketler paraşüt ölüdeniz teleferik müdür wingsuit yarasa adam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.