Mucize ikizler 2 ay sonra annelerine kavuştu

Koronavirüs nedeniyle erken dünyaya gelen mucize ikizler iki aylık aradan sonra annelerine kavuştu. Anneleri koronavirüs taşıyan ikizler PCR testleri pozitif çıktığı için 2 aydır tedavi altındaydı. Bugün taburcu olan ikizlerine kavuşan Narin ve Samet Çiğdem çifti doktorlara teşekkür etti.

Tokat'tan İstanbul'a geldikten sonra koronavirüse yakalanan 28 haftalık hamile Narin Çiğdem ve eşi Samet Çiğdem, bunun üzerine Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

23 yaşındaki Narin Çiğdem'e ilaç tedavisi uygulanabilmesi amacıyla ikiz bebeklerinin  sezaryenle alınması gerekiyordu. 

Erken doğmak zorunda kalan kız ikizlerin yapılan PCR testleride temiz çıkınca onlar da ebeveynleri gibi tedavi altına alındı. Çift, kendilerine uygulanan tedavi sonrası koronavürüsü yense de ikizlerin tedavilerinin bitmesini özlemle bekledi.

Büyük kavuşma ise dün gerçekleşti. Taburcu edilen ikiz bebekler, anne Narin Çiğdem ve baba Samet Çiğdem'e teslim edildi. İkiz bebeklerine kavuşan Narin ve Samet Çiğdem çifti, teşekkür ettikleri doktorlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiftin ikiz bebeklerine henüz isim koymadıkları belirtildi. 

"52 GÜNDÜR İKİZ BEBEKLERİM KUVÖZDEYDİ"

İkizlerine kavuşan anne Narin Çiğdem, "Tokat'tan İstanbul'a geldim. Burada koronavirüse yakalandım. Daha sonra da koronavirüslü doğum gerçekleştirdim. Doğumdan sonra ikiz bebeklerim de koronavirüslü doğdu. 52 gündür ikiz bebeklerim kuvözdeydi. Onları görmek için veya durumları hakkında bilgi almak için durmadan gidip geliyoruz. Gerçekten çok zor aşamaydı. Sonu gerçekten çok güzeldi. Hastanedeki herkese çok teşekkür ediyorum. Benimle ve ikiz bebeklerimle çok güzel bir şekilde ilgilendiler. Gerçekten çok mutluyum. Hep bu günü bekliyordum. İkiz bebeklerimi teslim almayı hep bekliyordum. Gerçekten çok güzel ve herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

 Mucize ikizler 2 ay sonra annelerine kavuştu

"İKİZ BEBEKLERİMİZİ TABURCU EDECEĞİZ"

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Fatma Kaya Narter ise "Bugün mutlu bir sonu birlikte göreceğiz. Koronavirüs pozitifli anneden doğan ikiz bebeklerimizi taburcu edeceğiz. Biri 900 gram doğmuştu. İkincisi ise 1 kilo doğmuştu. Bugün bebeklerimizi 2,5 kiloya yakın bir şekilde taburcu ediyoruz. Bundan sonra ikizlerimizi Haber Takip Polikliniği'mizden izleyeceğiz. Annelerine sağlıklı bir şekilde kavuşturduğumuz için mutluyuz. İkiz bebeklerimiz gayet iyi durumda" dedi.

 Mucize ikizler 2 ay sonra annelerine kavuştu - Resim : 2

"BAYA SIKINTILI SÜREÇLERDEN GEÇTİLER"

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emel Altuncu da ikizlerin tedavi süreciyle ilgili olarak, "Ekip olarak çok mutluyuz. İki ay boyunca bizimle birlikte tedavileri sürdü. Baya sıkıntılı süreçlerden geçtiler. Şimdi mutluyuz. Sağlıklı bir şekilde evlerine gönderiyoruz. Prematüre bebeklerde görülen beyin hasarı veya gözle ilgili herhangi bir sorun ikiz bebeklerde görmedik. Bunlar bizim taburcu ettiğimiz koronavirüs annelerden üçüncü ve dördüncü bebeğimiz. Ve çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

 Mucize ikizler 2 ay sonra annelerine kavuştu - Resim : 3

"ÇOK FAZLA HASTAYA HİZMET VERME ŞANSI BULDUK"

Hastane Başhekim Yardımcısı Mehmet Altıntaş, "Pandemi sürecinde hastanemiz oldukça ciddi ve büyük bir mücadele verdi. Bir yıllık süreçte çok fazla hastaya hizmet verme şansı bulduk. Hastanemizde, hasta gruplar içerisinde hamile hastalar ve yeni doğan çocuk hastalarımız da vardı. Bunlardan iki tanesini bugün taburcu ediyoruz. Ailelerine kavuşturma sevincini yaşıyoruz" dedi. 

Mucize ikizler 2 ay sonra annelerine kavuştu ile ilgili etiketler ikizler Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.