MSB'den kimyasal silah iddialarına sert yanıt!

Milli Savunma Bakanlığı TSK'nın Barış Pınarı'nda kimyasal silah kullandığı iddialarına sert yanıt verdi. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerin "kimyasal silah kullanıldığı"na yönelik iddiaları için "tamamen gerçek dışıdır" ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden terör örgütü yandaşları tarafından gündeme getirilen TSK'nın kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialara yanıt verdi.

Bakanlığın "Kimyasal Silah İddiaları İle İlgili Açıklama" başlıklı bilgilendirmesinde, 

"Barış Pınarı Harekatı'nın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmış, sivil/masum kişilerle harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce özellikle dış basında gündeme getirilen "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kimyasal silah kullanıldığına" yönelik iddialar tamamen gerçek dışıdır. Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı. 

MSB'den kimyasal silah iddialarına sert yanıt! ile ilgili etiketler TSK Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Barış Pınarı kimyasal silah
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.