MSB'den flaş "Tahıl Koridoru Anlaşması" açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) "Tahıl sevkiyatı Ukrayna’daki 3 limandan yapılacak" açıklamasını yaptı.

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin belge, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalandı. İmza Törenine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de katıldı.

Anlaşmaya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukryana Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov imza attı.

MSB'DEN FLAŞ TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, atılan imzalar sonrası tahıl koridoru ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Tahıl sevkıyatının Ukrayna'daki 3 liman üzerinden yapılacağını belirten Bakan Akar, "Türkiye boğazlara giriş-çıkış öncesi, gemi kontrolü yapacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"25 milyon ton tahıldan bahsediyoruz. Deniz yoluyla emniyetli şekilde nakli koridor ihtiyacı söz konusu. Ateşkesin sağlanmasını istememize rağmen kısa sürede sağlanmayacağı açık gerçek. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Zelenskiy ve Putin ile görüşmesi inisiyatif alması söz konusu oldu. Bu çalışmayla ilgili arkadaşlarımız fedakarca çalıştılar. Dışişleri, Tarım ve Ticaret bakanlığımızla çalışmalarımızı sürdürdük. İlk olarak bir kırmızı hat tesisine ihtiyaç olduğunu ortaya koyduk. Görüşmeler sırasında dile getirdik ve mutabık kaldık.

MSB'den flaş "Tahıl Koridoru Anlaşması" açıklaması ile ilgili etiketler msb tahıl koridoru Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.