MSB'den 'Boğaz'da serseri mayın' açıklaması: Cisim emniyete alındı, etkisiz hale getiriliyor!

İstanbul Boğazı'nda Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı, cismin emniyete alındığını ve etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca İstanbul Boğazı önlem amacıyla çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

İstanbul Boğazı'nda Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

BOĞAZ TRAFİĞE KAPATILDI

İstanbul Boğazı önlem amacıyla çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR

Milli Savunma Bakanlığı cisim ile ilgili son dakika açıklaması yaptı:

"26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir.

Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır."

MSB'den 'Boğaz'da serseri mayın' açıklaması: Cisim emniyete alındı, etkisiz hale getiriliyor!

 UKRAYNA'NIN SERSERİ MAYINLARI NEREDE?

Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken, Ukrayna'nın Odessa'dan Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadeniz'e bıraktığı ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulup sürüklediği öne sürülen mayınların İstanbul'a kadar ulaşabileceği belirtilmişti.

"BUNLAR YENİ MAYINLAR, ANINDA PATLAR"

Ayrıca bugün, Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Bunlar yeni mayınlar; anında patlar. Bir gemiyi batıracak türde, çok tehlikeli. İsmini anmak bile tehlikeli, denizin üzerinde gezici. Allah korusun” demişti.

 

 

MSB'den 'Boğaz'da serseri mayın' açıklaması: Cisim emniyete alındı, etkisiz hale getiriliyor! ile ilgili etiketler msb serseri mayın boğaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.