MSB son dakika duyurdu: Yerli ve milli uçak gemisinde kritik eşik!

Milli Savunma Bakanlığı, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Millî Uçak Gemisi'ne ilişkin, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarım faaliyetlerine başlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanlık, yerli ve milli uçak gemisi projesinde kritik bir eşiğe gelindiğini duyurarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Yerli ve Millî Uçak Gemisine sahip olunması yönünde verdiği direktif üzerine alınan kararla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarım faaliyetlerine başlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Millî Uçak gemisi tasarımının yerinde incelenmesi maksadıyla, 15 Şubat 2024 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun beraberinde; Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. Haluk Görgün, Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Afyoncu, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ve BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü ziyaret edilmişti.

"KAAN ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN"

MSB'den yapılan açıklamada ayrıca, "21 Şubat'ta ülkemizin savunma ve güvenlik geleceğindeki en önemli kuvvet çarpanı olarak ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren yerli ve millî muharip uçağımız KAAN’ın ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz." denildi.

SON BİR HAFTADA 60 TERÖRİST ETKİSİZ!

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdürmektedir.

Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

Son bir haftada 60 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.
Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 184’ü Irak’ın, 274’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 458 olmuştur.
Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, 17 Şubat’ta bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Çatışmada şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. 

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ PENÇE-KİLİT HAREKATI'NDA BUGÜNE KADAR 824 TERÖRSİT ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!

Çatışma sonrası gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde; çeşitli miktarlarda piyade tüfeği ve şarjörü, tanksavar silahı ve mühimmatı ile çok sayıda el bombası ve malzeme ele geçirilmiştir.

Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 824 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.896 silah ve 796.153 mühimmat ele geçirilmiş, 2.605 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 862 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir

 

Diğer taraftan Suriye’de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

SON BİR HAFTADA HUDUTLARDA 5 TERÖRİST YAKALANDI

Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan yoğun, dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde;

Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 201 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 5’i terör örgütü mensubudur. 3.094 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.
Böylelikle, 01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1.347’ye yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 27.631 olmuştur.

 

YERLİ VE MİLLİ UÇAK GEMİSİNDE KRİTİK EŞİK

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle yerlilik ve millîlik oranı yüzde 80’lere ulaşan ve bu alanda marka hâline gelen savunma sanayi ürünlerimiz ile Silahlı Kuvvetlerimiz her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır.

Bu kapsamda; Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarlarda; “Portatif Hava Savunma Füze Sistemi” ile “Zırhlı Tekerlekli Araç Kurtarıcısı”nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

Bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında, yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT’un altıncısı 20 Şubat’ta teslim edilmiştir.

Yine, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Yerli ve Millî Uçak Gemisine sahip olunması yönünde verdiği direktif üzerine alınan kararla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarım faaliyetlerine başlanmıştır.

Öte yandan, dün (21 Şubat) ülkemizin savunma ve güvenlik geleceğindeki en önemli kuvvet çarpanı olarak ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren yerli ve millî muharip uçağımız KAAN’ın ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Sonuç olarak dünyanın en güçlü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, asil milletimizin sevgisi ve güveninden aldığı ilhamla;

Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye,
Ülkemizin savunma ve güvenliği için var gücüyle çalışmaya,
Üstlenmiş olduğu tüm görevleri, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.

MSB son dakika duyurdu: Yerli ve milli uçak gemisinde kritik eşik! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.