MSB 25 bin erbaş alımı ne zaman, başvuru şartları neler, başvurular nereden yapılır, kimler başvurabilir?

2024 yılı Haziran ayı itibariyle Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personel alımı süreci devam ediyor. MSB'nin 25 bin uzman erbaş alımı için başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu erişime açılmış durumda. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2024 yılında 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağını duyurdu. Peki MSB 25 bin erbaş alımı ne zaman, başvuru şartları neler, başvurular nereden yapılır, kimler başvurabilir? İşte, MSB 25 bin erbaş alımı hakkında merak edilenler...

Haziran 2024 itibariyle, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personel alım süreci aktif olarak devam ediyor. MSB, 25 bin uzman erbaş alımı için başvuru ekranını ve kılavuzunu kullanıma açtı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2024 yılında 25 bin uzman erbaş alımı yapacağını resmen ilan etti. Peki, MSB'nin 25 bin uzman erbaş alımı ne zaman gerçekleşecek, başvuru koşulları neler, başvurular nereden yapılacak ve kimler başvurabilir? İşte, MSB'nin 25 bin uzman erbaş alımıyla ilgili tüm detaylar...

MSB 25 bin erbaş alımı ne zaman, başvuru şartları neler, başvurular nereden yapılır, kimler başvurabilir?

MBS 25 BİN ERBAŞ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

İlköğretim/ortaokul mezunu uzman onbaşı adayları ve en az lise mezunu uzman çavuş adayları için başvurular, personeltemin.msb.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusu kabul edilen adaylar, başvuru yoğunluğuna göre planlanarak belirlenen tarihlerde seçim aşaması sınavlarına katılacak.

MBS 25 BİN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı, 25 bin personel alımı başvurusu için önemli bir duyuru yaptı. Açıklamada, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/2 Dönem) Uzman Erbaş Temini Başvuru Kılavuzu yayımlanmıştır." ifadelerine yer verildi. Bu kılavuzda, askerlik hizmetini tamamlamış adaylar için terhisin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartı bulunuyor. Başvurular 3 Haziran'da başlayacak ve 30 Haziran 2024'e kadar devam edecek.

MBS 25 BİN ERBAŞ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvuru süreci, 3 Haziran 2024 saat 11.00'da başlayacak ve 30 Haziran 2024 saat 23.59'da sona erecektir.

MBS 25 BİN ERBAŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet aracılığıyla online olarak yapılacaktır. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara yine aynı internet adresi üzerinden ilan edilecektir. Başvuru sırasında, eğitim bilgileri ve gerekli belgelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yüklenmesi gerekmektedir. Adaylara gerektiğinde telefon veya SMS ile bilgilendirme yapılabileceği için doğru iletişim bilgilerinin verilmesi önemlidir.

MBS 25 BİN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı ve erkek olmak

2024 yılı Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 ve sonrası doğumlular başvurabilir)

Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak

Uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul, uzman çavuş adayları için en az lise mezunu olmak

Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar için terhis tarihinin üzerinden beş yıldan fazla geçmemiş olmak (03 Haziran 2019 ve sonrası terhis olanlar)

Askerlik hizmetini yaparken başvuranlar için uygun nitelik belgesine sahip olmak

Sözleşmeli erbaş ve erlerden belirli şartları karşılıyor olmak

Askeri okullardan ve bazı diğer eğitim kurumlarından herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak

Muvazzaf veya sözleşmeli subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş olarak görev yapmıyor olmak

Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak

Sözleşmeli erbaş/er olarak görev yaparken sözleşmesi idarece feshedilmemiş olmak

Yazılı sınav, fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi, mülakat aşamalarından başarılı olmak

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak

Belirtilen suçlardan mahkûm olmamış olmak

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak

Bu başvuru süreci ve şartları ile ilgili her türlü duyuru, https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır ve adayların bu duyuruları düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir. Başvuru kılavuzunda belirtilen tüm şartları karşılayan adaylar, başvurularını belirtilen süre içinde eksiksiz şekilde tamamlayabilirler.

MSB 25 bin erbaş alımı ne zaman, başvuru şartları neler, başvurular nereden yapılır, kimler başvurabilir? ile ilgili etiketler asker Milli Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Beşiktaş kongresi güne damga vurdu: Galatasaray'a küfürlü tezahürat!

Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi gerilim tırmanmaya devam ediyor. Siyah-Beyazlılar'ın mali genel kurulunda Sarı-Kırmızılılar’a yapılan küfürlü tezahürat güne adeta damgasını vurdu.