MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu

Bir dönem Türkiye'nin gündeminden hiç inmeyen ve yakın zamanda ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinde de yer alan yazar Rabia Kazan, Clayton Saunders ile evlenerek Saunders ailesine gelin oldu.

SuperHaber Özel

2005 yılında Ortadoğu Gazetesi'nde köşe yazarıyken Ağca ile ceza evinde röportaj yaparak ünlenen, ardından İran'a giderek aylarca gizli çekimler ve röportajlar yaptıktan sonra, Tahran Melekleri adlı kitabını yayımlayan gazeteci Rabia Kazan, bir dönem Türkiye'nin gündeminden hiç inmemişti. 

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu

Cezaevinde röportaj yapabilmek için nişanlı imzasını atmış, araştırmacı gazetecilik adına bilgi almak için yalan beyan vermiş ve bunu avukatı Metehan Öztürk ile basın toplantısında açıklamıştı. O günlerde başörtülü olan gazeteci, 2008 yılında Roma'da İtalyan hukukçu ile evlenip İtalya'ya yerleşerek başını açmıştı. Rabia Kazan'ın bir dönem Mehmet Ali Ağca'nın sevgilisi olduğu iddia edilmişti. O dönemlere Türk TV'lerinde çokça adından söz ettirmişti.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu - Resim : 2

TRUMP DÜNYASINDA ÜNLÜYDÜ

2010 yılında Birleşmiş Milletler'de kadın hakları üzerinde çalışmaya başlayan Kazan, Amerika'ya taşındı. Trump'ın avukatı Micheal Cohen ile tanışan gazeteci, NDC Trump seçim koalisyonunda direktör kadrosuna girdi. Ardından Orta Doğulu Kadınlar Koalisyonu'nun başkanı oldu. Bu dönemde Cumhuriyetçi Parti içinde ünlendi ve bakanlarla, milletvekilleri ile aynı masalarda oturarak Beyaz Saray davetlerinde pozlar verdi.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu - Resim : 3

ABD Meclisi'nde 7 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen 'Cry for WOMEN'adlı panelde anahtar konuşmacıydı. Birçok kadın hakları derneğinden aldığı ödüllerin yanı sıra, 2 Mart 2019'da ABD Senatörü Johnny Isakson tarafından kadınlar hakkında çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. 2020 yılında Cumhuriyetçi Parti'deki tüm popülerliğine rağmen Trump'ın seçim ekibinden ayrıldı. Kadın hakları aktivistliğini politik bir partiye dahil olmadan sürdüreceğini açıkladı.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu - Resim : 4

YEPYENİ BİR İMAJ VE BÜYÜK AŞK...

2021 yılında Amerikan bir albayın oğlu iş insanı Clayton Saunders ile tanıştı. Albay babasının, Arlinngton Askeri Merzalığı'nda yapılan cenaze töreni için Washington DC'ye gelen Saunders, yazar Rabia Kazan'a evlenme teklif etti.

Kısa bir süre sonra nişanlanan çift, 2022 Ekim ayında ABD makamlarında sade bir kutlama ile evlendi ve 24 Mart 2023'te Washington DC Bütük Elçiliği'nde Türkiye makamlarında nikah kıydılar.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu - Resim : 5

Sunders & Associotes şirketinin de sahibi olan yatırımcı iş insanı Clatyton Saunders ve Ailesi Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla biliniyor. İngiliz kökenli bir annenin oğlu olan Saunders'ın dedesi ünlü bir opera tenoruydu. Yakışıklılığı ve stili ile dikkat çeken Saunders bir polo tutkunu, uçak kullanıyor, kayak sporu ve su sporlarıyla ilgileniyor.

KARAYİP ADALARI'NDA BALAYI

Evlenerek soyadını 'Saunders' olarak değiştiren Yazar Rabia Kazan Saunders, balayında Ritz Carlton Virgin adalarını seçti. Instagram hesabından mutluluk pozlarını paylaşan Rabia Kazan'ın çok değiştiği gözlerden kaçmadı.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu - Resim : 6

Fark edilir bir şekilde kilo veren, saç ve giyim tarzını değişen Kazan Saunders, neredeyse yepyeni bir Rabia oldu.

Çiftin yakında Türkiye'ye gelecekleri ve İstanbul Büyük Kulüp'te bir kutlamaya katılacakları konuşuluyor.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu - Resim : 7

RABİA KAZAN KİMDİR?

Rabia Kazan, 1976 Malatya doğumlu Türk gazeteci, yazar ve kadın hakları aktivistidir. Orta Doğu Kadın Koalisyonunun (Middle Eastern Women's Coalition, MEWC) başkanı ve Trump Ulusal Çeşitlilik Koalisyonunun (National Diversity Coalition for Trump, NDC TRUMP) eski yönetim kurulu üyesidir. Kazan, İran'daki muta nikâhını anlatan ve çok satanlar listesine girmiş Tahran Melekleri kitabının yazarıdır.

Kazan gazetecilik kariyerine 1996 yılında Flash TV için İstanbul Belgeseli'nde TV muhabiri olarak başladı. Milliyetçi Hareket Partisine (MHP) bağlı Ortadoğu gazetesinin köşe yazarı oldu. Bu arada Türkiye'de Ortadoğu gazetesinde araştırmacı gazeteci olarak çalışırken Mehmet Ali Ağca ile yaptığı önemli bir röportajla Türkiye'de tanındı. Daha sonra İstanbul'da Haber Revizyon dergisini kurdu.

2007 yılında Kazan, çocuk evliliklerine ve kadın kaçakçılığına tanıklık ettiği İran'a gizlice gitti. İslami rejim içinde yasal bir fuhuş sistemi keşfetti. Çocuk evliliklerini bildirdi ve yaklaşık 200 kadınla röportaj yaptı. Kazan ülkesine döndüğünde, muta nikâhı hakkında Tahran Melekleri adlı kitabını yayımladı. Kitap Türkiye'de en çok satan kitaplardan biri oldu ve yayımlandıktan sonra Kazan çeşitli tehditler aldı. Kazan'ın Shia Islamic Prostution adlı kitabı geçici evlilik hakkında ilk kitaptı.

Kazan, bilgi kaydettiği birçok Orta Doğu ülkesini ziyaret etti ve çalışmalarını Orta Doğu'daki kadınları şeriattan kurtarmaya adadı.

2008 yılında Kazan, İtalyan bir avukat ve politikacı olan Giacinto Licursi ile evlendi ve daha sonra Roma'ya taşındı. Orada aktif olarak İslam'da laikliği, çocuk evliliklerinin önlenmesini ve İtalyan TV kanalları da dahil olmak üzere farklı platformlarda kadın ticaretinin engellenmesini teşvik etti.

2010'da ABD'ye taşınan Kazan, iki yıl Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Birleşmiş Milletler Dernekleri Federasyonunda çalıştı.

Yedi yaşından itibaren giymek zorunda kaldığı türbanını 2012 yılında çıkarmaya karar verdi ve Uluslararası Sivil Özgürlükler İttifakında (International Civil Liberties Alliance, ICLA) yazar ve kadın hakları aktivisti olarak çalışmaya başladı.

Rabia Kazan, radikal İslam hakkındaki açıklaması nedeniyle 2015 yılında Donald Trump'a destek verdi. 2016 yılında yönetici olarak NDC TRUMP'a katıldı. 2016'da Kazan, CNN'e verdiği "İslami Rejim Amerika'dan nefret ediyor" konulu röportajında bu fikir hakkında ve Trump'ın konuyu ele alma şeklinin doğru olduğuna ve ılımlı Müslümanların radikal İslam'a karşı nasıl ayakta durmaları gerektiğine dair konuştu. 2018 yılında Orta Doğu Kadın Koalisyonunun başkanı oldu.

MR&MRS Saunders çifti çok konuşulacak! ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ekibinden ayrılan yazar Rabia Kazan, 'Saunders' ailesine gelin oldu ile ilgili etiketler Donald Trump Düğün Gelin Yazar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.