Motorin litre fiyatı son bir yılın en düşük seviyesine iniyor

Brent petrol 2021'den beri ilk kez 72 doları gördü. Yüzde 7’lik düşüşün yanı sıra navlun ve doğalgaz fiyatları da son 2 yılın diplerinde. Düşüşleri devam ederse, cari açığa destek olacak. Motorine bugün gelecek indirimle İstanbul fiyatı 19,50 civarına düşecek. En son Mart 2022'de bu düzeyi görülmüştü. O dönemde kur ise 14 TL civarındaydı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Petrolde yaşanan bu sert düşüşte bankacılık sektöründe bir kriz olabileceği korkusu etkili oldu.

Motorin litre fiyatı son bir yılın en düşük seviyesine iniyor

ABD’de üç bankanın iflas etmesi ile sarsılan piyasalarda, dün İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse hisselerinde görülen rekor kayıpla satışlar hızlandı. Ham petrol kriz korkusuyla dün Aralık 2021 sonrası en düşük seviyeye geriledi. Brent petrol de 72 doların altını gördü.

Yurt içi akaryakıt fiyatları, küresel petrol fiyatları ve dolar kuruna göre değişim gösteriyor. Petrolde dün görülen sert kaybın ardından motorine bu gece yarısı itibarıyla 1,34 TL indirim gelmesi bekleniyor.

Motorin litre fiyatı son bir yılın en düşük seviyesine iniyor ile ilgili etiketler ekonomi Akaryakıt Petrol Brent Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.