''Mor Ufuklar'' Madrid Film festivalinden 2 ödülle döndü...

Yapımcılığını Osman Subaşı’nın yaptığı senaryo ve yönetmenliğini Olgun Özdemir’in üstlendiği ‘’Mor Ufuklar / Bir Akdeniz Hüznü‘’ filmi Madrid’de düzenlenen Uluslararası film festivalinde 2 ödül birden aldı.

Yapımcılığını Osman Subaşı’nın yaptığı senaryo ve yönetmenliğini Olgun Özdemir’in üstlendiği ‘’Mor Ufuklar / Bir Akdeniz Hüznü‘’ filmi Madrid’de düzenlenen Uluslararası film festivalinde 2 ödül birden aldı.

Suriyeli bir mülteci olan ve ailesinin tamamını ege denizinde kaybetmiş olan Meryem'in hikâyesi Uluslararası Madrid film festivalinde 400 film ile yarıştı.

Mor Ufuklar filmi, En iyi müzik jüri özel ödülünü İrsel Çivit ve En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü ise Ece Özdikici ile kazandı.

Yapımcılığını Osman Subaşı'nın, yönetmenliğini ve senaristliğini Olgun Özdemir'in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Zeynep Sevil Yılmaz, Numan Çakır, Ece Özdikici, Dilek Serbest, Adem Yılmaz ve Baki Çiftçi bulunuyor.

film

Konu ile ilgili Sözcü'ye konuşan Osman Subaşı, şu değerlendirmelerde bulundu;

“Batının, mülteci sorununa olan sessizliğini sanatla bozmak için Mor Ufuklar’ı çekip festivallere göndermeye karar verdik. Amacımız Suriyeli mültecilerin dramını ve Türkiye'nin bu konuda gösterdiği hassasiyeti dünyaya anlatmak. Daha ilk uluslararası festivalden iki ödülle dönmüş olmak amacımıza ulaştığımızın bir göstergesi oldu. Aldığımız bu ödülle Suriyeli Mültecilerin dramı uluslararası arenada ve özellikle sinema perdesinde ilk kez tanıtıldı. Bundan sonra katılacağımız Uluslararası festivallerde de Mor Ufuklar'ın aynı başarıyı göstereceğine inanıyoruz.”

Filmin yönetmeni Olgun Özdemir ise şunları söyledi;

“Öncelikle filmimizin ödül alması bizleri gururlandırdı. Ödül almaktan öte Suriyeli mültecilerin dramının uluslararası platformda duyurmak gurur verici bir his bizim için. Festivalde çok başarılı filmler de vardı ancak biz en baştan beri hikayemize güveniyorduk. Bundan sonra katılacağımız festivallerden de ödüllerle dönüp ülkemizi başarı ile temsil edeceğimize inanıyorum. Katıldığı ilk uluslararası film festivalinde ödülle dönen film yıl içerisinde Belçika, Hollanda, İran, Hindistan, Kanada, ABD gibi ülkelerde dünyaca bilinen festivallerde yarışmaya devam edecek.”

''Mor Ufuklar'' Madrid Film festivalinden 2 ödülle döndü... ile ilgili etiketler mor ufuklar madrid film festivali ödül
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.