Moody’s bekleniyor! Hem görünüm hem not artabilir

Sonunda Moody’s’in uzun süredir açıklamadığı kredi notu kararı bugün belli olacak. Beklentiler olumlu yönde. Bugün görünümün dışında kredi notu artışı da söz konusu olabilir. Sonuç olumlu olursa dolar/TL ne olur, borsa ne yapar? Uzmanlar yorumladı. Ünlü & Co’nun analizine göre, herhangi bir olumlu karar sonrası özellikle borsada yukarı yönlü seyrin devam etmesi bekleniyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Hatırlanacağı gibi kurum değerlendirme takviminde yer alan 15 Aralık’ta herhangi bir güncelleme yapmamıştı. Moody’s’in mevcut durumda Türkiye’ye verdiği not Ağustos 2022’den bu yana yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe altı olan B3 seviyesinde, görünüm ise durağanda bulunuyor. Son olarak S&P Aralık ayı başında Türkiye’nin kredi notunu B seviyesinde tutmuş not görünümünü ise durağandan pozitife revize etmişti. Moody’s’e ilişkin beklentilerin pozitif olduğunu söyleyebiliriz. Olası yukarı yönlü bir revizyonun görünümle mi sınırlı kalacağı yoksa notu da mı kapsayacağı ise TL varlıklar açısından en kritik noktayı oluşturuyor.

Moody’s bekleniyor! Hem görünüm hem not artabilir
 
TL: Moody’s kararı öncesinde iyimser bekleyiş devam ederken USD/TL kuru 30 seviyesinin üzerini test etmeye başladı. Önceki bültenlerimizde de dikkat çekmeye çalıştığımız gibi bu seviye psikolojik etkisi dışında piyasalar için anlamlı bir sonuca işaret etmiyor. Moody’s’in kararı ise TL’ye bakış açısının şekillenmesi açısından önemli. Özellikle notta yukarı yönlü bir revizyon yapılması durumunda bunun görünümü topyekûn değiştirmeyebilecek olsa da en azından kısa vadede TL açısından daha ılımlı bir tabloya işaret edebileceğini düşünüyoruz.
 
Borsa İstanbul: Hafta içinde yakaladığı momentumu sınırlı da olsa yukarı taşımaya devam eden BIST-100 endeksi teknik açıdan ilk direnç olarak takip ettiğimiz 7900 puanın üzerini test etmeye başladı. Bu seviyenin aşılması hem 100 günlük hareketli ortalamanın geride bırakılması hem de Ekim ayından bu yana devam eden aşağı yönlü trendin kırılması adına önem taşıyor. 7900’ün üzerinde kalındığı bir senaryoda yukarıda 8000 puanı sonraki hedef olarak izleyeceğiz. Bugün ise Moody’s kararına odaklı seyrin sürmesi olası görünüyor. Bu kapsamda son dönemde olduğu gibi özellikle bankacılık sektöründe hareketliliğin yüksek seyretmesi beklenebilir. Son bir haftaya baktığımızda bankacılık endeksinin %15’e yakın değer kazandığını sınai endeksinin ise yatay kaldığını görüyoruz.
 
BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 9029.25 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8967, 8894, 8831 ve 8759 destek olarak izlenebilir. 9093, 9165, 9228 ve 9301 ise direnç noktalarını oluşturuyor.
 
USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 30.6044 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 30.574, 30.5125, 30.4515 ve 30.39 destek olarak izlenebilir. 30.635, 30.696, 30.7575 ve 30.8185 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Moody’s bekleniyor! Hem görünüm hem not artabilir ile ilgili etiketler ekonomi Moody's Türk Lirası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.