Moody Blues’ın davulcusu Graeme Edge hayatını kaybetti

Moody Blues’un kurucularından ve davulcu Graeme Edge, 80 yaşında yaşamını yitirdi. Haber, ailesi tarafından duyurulurken, davulcunun ölüm nedeni açıklanmadı. İngiliz müzisyene bu yılın Temmuz ayında kanser teşhisi konmuştu.

Grubun vokalisti Justin Hayward, yaptığı açıklamada, “Bu çok üzücü bir gün. Graeme'nin sesi ve kişiliği, birlikte yaptığımız her işte mevcut, neyse ki bu yaşamaya devam edecek. Graeme bana emekli olduğunu söylediğinde, onsuz Moody Blues olamayacağını biliyordum. Ve olmadı da, Graeme, müzik sektöründeki en büyük isimlerden biriydi ve bir daha asla onun gibisi olmayacak. Ailesine en içten taziyetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Moody Blues’ın davulcusu Graeme Edge hayatını kaybetti

Edge, Moddy Blues’u Ray Thomas ve Mike Pinder ile beraber Birminham’da 1964’te kurdu. Edge, 2018’de geçirdiği felce kadar grupla konserler vermeye devam etti.

Edge ayrıca, solo grubu “Graeme Edge Band” ile “Kick Off Your Muddy Boots” ve “Paradise Ballroom” albümlerini yaptı.

“Night in White Satin”, “ Your Wildest Dreams” ve “Go Now” gibi hit parçaları bulunan Moody Blues, dünya genelinde yaklaşık 70 milyon albüm sattı.

 

 

Moody Blues’ın davulcusu Graeme Edge hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Moody Blues Graeme Edge
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.